VIDEO: Mii de elevi se bucură de „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, evenimentul organizat de Consiliul Județean la Sala Polivalentă

0
3404
Magia Craciunului, Magia Cartii!

Prima zi magică s-a încheiat! Entuziasmul copiilor a fost pe măsura așteptărilor noastre! Suntem nerăbdători să petrecem și alături de ceilalți elevi de clasele V-VIII încă două zile pline de Magia Cărții! #AnulCărții #MagiaCrăciunului #MagiaCărții Editura Litera

Publicată de Consiliul Județean Vrancea pe Miercuri, 11 decembrie 2019

Peste trei mii de elevi de gimnaziu au participat, ieri, la evenimentul „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, organizat de Consiliul Județean Vrancea la Sala Polivalentă din Focșani. Monica Davidescu, magicianul Robert Tudor și Moș Crăciun au fost personajele principale ale acestei manifestări dedicate copiilor, cu ocazia Anului Cărții în România. Cel mai aplaudat moment a fost spectacolul de magie al renumitului magician Robert Tudor. Jocuri de cărți, obiecte care zboară în aer, animale care apar și dispar din cutiile magice au fost momentele care i-au încântat pe elevii veniți de la școlile gimnaziale din Vrancea. La final, fiecare elev prezent în sală a primit câte o cutie albastră sau roșie cu cărți și dulciuri.

Evenimentul va continua astăzi și mâine când sunt așteptați să vină la Focșani peste opt mii de elevi din județ. Manifestarea are loc în contextul în care anul 2019 a fost declarat la nivel național Anul cărții în România. Așteptăm toți elevii din clasele V-VIII din județul Vrancea la Sala Polivalentă din Focșani să ne integrăm cu toții în această poveste frumoasă a Magiei Crăciunului și să ne bucurăm împreună de aceste sărbători magice!”, se arată într-o postare a Consiliului Județean. Evenimentul, care își propune să aducă în prim-plan importanța cărților în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, este inițiat și promovat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Plângere penală la adresa conducerii ISJ Vrancea

Din păcate, un eveniment frumos pentru copiii din Vrancea a fost umbrit de atitudinea dușmănoasă a celor din conducerea PNL Vrancea care, prin oamenii impuși la Inspectoratul Școlar Județean, au încercat să boicoteze acțiunea. Reamintim că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a anunțat că a făcut plângere penală împotriva celor doi șefi din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, inspectorul general Dorin Cristea și inspectorul general adjunct Daniela Marchitan, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals. „Vă anunț în mod oficial că eu, Marian Oprișan, care nu am semnat în viața mea o plângere penală, astăzi (marți-n.r.) am înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea plângeri penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals împotriva inspectorului școlar general și inspectorului școlar general adjunct, care împiedică Consiliul Județean Vrancea să ducă la bun sfârșit o hotărâre adoptată de organul deliberativ al Consiliului Județean Vrancea“, a afirmat președintele Marian Oprișan.

Acesta a adăugat că cei doi au decis să boicoteze acțiunea „Magia Crăciunului, Magia Cărții!” cel mai probabil ca urmare a amenințărilor primite din partea conducerii PNL Vrancea că vor fi demiși din funcții. Marian Oprișan a mai precizat că acțiunea este realizată în contextul în care președintele României Klaus Iohannis a semnat un decret prin care a declarat anul 2019 ca fiind Anul cărții. „Văzând inițiativa șefului statului, care a fost una foarte bună, ne-am gândit să oferim și noi copiilor din județul Vrancea dreptul de a citi mai multe cărți. Magia Crăciunului înseamnă 48 de mii de cărți pentru 12 mii de copii de gimnaziu, la care se adaugă primele două etape la care am oferit cărți copiilor din liceele vrâncene“, a mai spus Marian Oprișan.

Mesaj pentru elevii din Jariștea

Ieri dimineață, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Consiliului Județean s-au adresat elevilor din Jariștea:

„Dragi copii ai claselor V-VIII din comuna Jariștea,

Vă așteptăm cu drag vineri, 13 decembrie 2019, la spectacolul de la ora 9.00 organizat special pentru voi la Sala Polivalentă din Focșani! Chiar dacă directorul școlii a decis să nu participați, noi totuși vă așteptăm cu drag pentru a primi cadourile special pregătite pentru voi – cărți și dulciuri – și pentru a vedea un spectacol de magie!

Mulțumim părinților din Jariștea care ne-au contactat și ne-au spus că politica nu trebuie făcută de către școală. În concluzie, pentru cine dorește sa vină, vom asigura vineri, 13 decembrie, la ora 8.00, un număr de 2 autocare în fața Primăriei Jariștea pentru a-i prelua pe copii în siguranță, și pentru a-i aduce la Focșani pentru un spectacol ce va dura 1 oră.

Nimeni nu va poate lua bucuria de a răsfoi paginile cărților și de a petrece momente de neuitat alături de colegii voștri din întreg județul!”.

Într-un comentariu la această postare, Mariana Bogdan a scris: „Felicitări! A fost o experiență unică pentru elevii noștri având în vedere că pentru unii a fost prima vizită în Focșani! O astfel de activitate este un exemplu demn de urmat”.

Ieri seara, tot pe pagina de Facebook, reprezentanții Consiliului Județean au postat un filmuleț de la manifestare și au scris: „Prima zi magică s-a încheiat! Entuziasmul copiilor a fost pe măsura așteptărilor noastre! Suntem nerăbdători să petrecem și alături de ceilalți elevi de clasele V-VIII încă două zile pline de Magia Cărții!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here