Graficianul Constantin Pavel, cetățean de onoare al orașului Odobești

0
57

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a propus Consiliului Local Odobești, acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului, graficianului Constantin Pavel. Originar din Botoşani, Constantin Pavel a fost 15 ani profesor de desen, de caricatură și filme de animație la fosta Casă a Pionierilor, acum Clubul Copiilor. Graficianul Constantin Pavel este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români din domeniul caricaturii, apreciat în ţară și peste hotare, unde lucrările sale au fost premiate la cele mai importante saloane internaţionale de caricatură. Din 2014 este curatorul Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS, organizat de Casa de Cultură din Odobeşti cu sprijinul Primăriei, un festival început de Constantin Pavel şi Nicoale Sava în 1979, sub numele de EXPOSPIN.

În acest an, festivalul împlineşte 40 de ani, fiind cea mai longevivă manifestare culturală din Vrancea, această reuşită datorându-se graficianului. A primit sute de premii la concursuri prestigioase de caricatură din toată lumea şi este invitat în jurii naționale și internaționale. Constantin Pavel este un brand al Vrancei, iar numele său este prezent în marile saloane de grafică satirică de pe toate meridianele. Cariera acestui artist a început la Odobeşti, iar la vârsta afirmării depline, destinul a făcut ca artistul să revină în Oraşul Viilor Domneşti, unde organizează, anual, Salonul de Grafică Satirică.

Pentru această carieră extraordinară, în care Odobeștiul ocupă un loc aparte, consilierii locali ai Orașului Odobești au votat în unanimitate Proiectul de Hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Odobești- Orașul Viilor Domnești. Înmânarea titlului va avea loc azi la ora 12.00, în Foyerul Casei de Cultură, în deschiderea vernisajului ediției 2019 a Salonului de Grafică.

Sursa foto: Casa de Cultură Odobești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here