Activități desfășurate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești pentru protejarea fondului forestier

0
293

La data de 10.12.2019, polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și ai Ocolului Silvic Focșani, au efectuat mai multe controale inopinate în fondurile forestiere din raza de competență, în scopul prevenirii, combaterii și identificării delictelor silvice. Astfel, în fondul forestier situat în extravilanul satului Faraoanele, comuna Vârteșcoiu, a fost depistat un autocamion, proprietatea unui bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Cotești, care încărca pe platformă bușteni din specia fag. De asemenea, pe sol au fost identificate piese secționate din arbori, din speciile fag și paltin.

În vecinătate, în suprafețe de pădure particulare, au fost identificate două cioate, cu diametrul de 52x52cm., respectiv 68x58cm., care nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcat. Având în vedere rezultatele obținute în urma cercetării la fața locului, precum și faptul că mulajul și diametrele cioatelor arborilor tăiați corespundeau cu materialul lemnos aflat în autocamion și pe sol, bărbatul în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii faptelor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

În urma controlului efectuat într-un canton silvic de pe raza comunei Mera, a fost identificat în flagrant un bărbat, în vârstă de 31 de ani, care desfășura activități de tăiere a unor arbori, dintr-o pădure ce aparținea unui alt bărbat. În urma verificării cioatelor arborilor tăiați a rezultat că pentru o parte dintre acestea bărbatul deținea autorizație de exploatare și act de punere în valoare, însă au fost identificați 3 arbori de esență gorun și plop care nu prezentau marca silvică. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea.

Buletin de presă IPJ Vrancea, 11 decembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here