Romeo Vulpe, primarul de la Tănăsoaia, a câştigat procesul cu ANI

0
1298

Romeo Vulpe, primarul comunei Tănăsoaia, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Soluţia în dosarul prin care s-a dispus anularea raportului de evaluare întocmit de reprezentanul ANI, raport prin care edilul ar fi fost incompatibil, a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ieri. Mai mult, pârâta a fost obligată şi la plata unei sume consistente de bani, sumă ce reprezintă cheltuieli de judecată.

Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a CJUE . Respinge ca inadmisibile excepţiile de nelegalitate invocate de reclamant , în contradictoriu cu pârâţii ONRC , ANAF şi ANI. Admite cererea. Anulează raportul de evaluare nr.11761/G/II/18.03.2016 emis de pârâtă. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 4500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curții de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi,10.12.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei conform art. 396 alin.2 Cod proc.civ”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Primarul Vulpe ne-a explicat în ce ar fi constat incompatibilitatea în opinia reprezentantului ANI. Potrivit acestuia, în anul 2016, printr-un raport de evaluare întocmit de un reprezentant al ANI, a fost declarat incompatibil, pentru o faptă care, în opinia sa, nu a existat. „Inspectorul de integritate ANI a confecționat artizanal sintagma comerciant persoană fizică la adresa mea. La momentul respectiv eu eram autorizat pentru cultivarea cerealelor păioase, iar dumnealui a asimilat codul CAEN ca şi cum aş fi fost persoană fizică. De aici a pornit totul şi de trei ani merg în instanţă şi depun probe pentru a demonta cele susţinute de dumnealor. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, iar de atunci şi până în prezent am adminsitrat probe. Astăzi (ieri-n.r) instanţa a dispus anularea raportului întocmit de reprezentantul ANI prin care eu am fost declarat incompatibil”,, ne-a declarat edilul Romeo Vulpe.

În dosar, primarul a avut calitatea de reclamant, iar ANI, Agenţia Natională de Administrare Fiscală şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au avut calitatea de pârât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here