Marian Oprișan: Guvernul PNL trebuie să continue operaționalizarea DRDP Focșani

0
690

Președintele Marian Oprișan a solicitat consilierilor liberali, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea de ieri, ca actuala guvernare să nu stopeze proiectul privind înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Focșani. Oprișan le-a cerut liberalilor vrânceni să facă demersuri pe lângă ministrul Transporturilor pentru finalizarea acestui proiect, precizând că rostul acestei Direcții este acela de a administra mai bine și a reabilita rețeaua de drumuri județene din județele Vrancea, Brăila, Galați și Buzău. „În calitatea mea de reprezentant legal și constituțional al cetățenilor județului Vrancea, vreau să-i rog pe colegii din PNL, care sunt la guvernare, să transmită șefilor domniilor lor că noi solicităm în continuare operaționalizarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Focșani. Noi am reușit până la data la care guvernul PSD a predat ștafeta, în urma moțiunii de cenzură, să operaționalizăm și să adoptăm toate documentele privind înființarea DRDP Focșani, care cuprinde județele Buzău, Galați, Brăila și Vrancea. De ce? Pentru că DRDP Iași avea o rețea de 3600 kilometri de drumuri naționale și nu le păsa celor de la Iași ce se întâmplă cu drumurile naționale în județul Vrancea, Buzău, Brăila sau Galați. În acest context, vă rog să faceți toate demersurile pe lângă șefii dumneavoastră de la județ, să îl convingă pe ministrul Transporturilor să continue operaționalizarea și deschiderea DRDP Focșani“, a afirmat Marian Oprișan.

Vă reamintim că CNAIR a decis în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA), din data de 30 iulie 2019, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Focșani. Decizia a fost luată după mai multe demersuri făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a motivat că este necesară această Direcție pentru eficientizarea activităților de întreținere dar în special pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale din regiune.

Nou înființata DRDP Focșani va avea în administrare drumurile naționale din județele Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Vaslui. Practic, în acest context, DRDP Focșani va prelua o parte din patrimoniul DRDP Iași, în cazul județelor Vrancea, Galați și Vaslui, o parte din patrimoniul DRDP Constanța, în cazul județului Brăila și o parte din patrimoniul DRDP București, în cazul județului Buzău.

Într-un comunicat de presă din luna iunie, CNAIR arăta că „înființarea acestei regionale este imperativ necesară pentru realizarea în bune condiții a activității CNAIR din teritoriu. Trebuie menționat că DRDP Iași are în administrare 3600 km de drumuri naționale de pe suprafața administrativă a 8 județe din nord-estul țării, iar prin înființarea DRDP Focșani se are în vedere eficientizarea intevențiilor drumarilor în această zonă a țării indiferent de anotimp“.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că odată cu înființarea DRDP Focșani, administrarea drumurilor naționale din regiune va fi una mult mai eficientă și va avea un rol determinant în special pentru modernizarea drumurilor naționale din regiune, dar și construirea de autostrăzi și drumuri expres. „Cred că, odată cu înființarea DRDP Focșani, administrarea drumurilor naționale din regiune va fi una mult mai eficientă și va avea un rol determinant în special pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale din regiune, dar și pentru realizarea unor obiective de infrastructură de importanță deosebită cum ar fi realizarea Drumului Expres în regim de autostradă Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava, realizarea Drumului Expres – Focșani-Brăila-Galați și mai departe cu conexiune la Tulcea și Constanța, dar și construirea podului peste Dunăre de la Brăila. Totodată, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Focșani va avea o activitate mult mai eficientă dacă ținem cont că distanța dintre Focșani și Galați este una considerabil mai mică față de Iași“, a afirmat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here