Astăzi începe „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”! Plângeri penale pentru conducerea ISJ Vrancea, care a boicotat acțiunea

0
1368

Președintele Marian Oprișan a anunțat ieri în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea că a făcut plângere penală împotriva celor doi șefi din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, inspectorul general Dorin Cristea și inspectorul general adjunct Daniela Marchitan, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals. „Vă anunț în mod oficial că eu, Marian Oprișan, care nu am semnat în viața mea o plângere penală, astăzi (ieri-n.r.) am înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea plângeri penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals și uz de fals împotriva inspectorului școlar general și inspectorului școlar general adjunct, care împiedică Consiliul Județean Vrancea să ducă la bun sfârșit o hotărâre adoptată de organul deliberativ al Consiliului Județean Vrancea“, a afirmat președintele Marian Oprișan.

Acesta a adăugat că cei doi au decis să boicoteze acțiunea „Magia Crăciunului“ cel mai probabil ca urmare a amenințărilor primite din partea conducerii PNL Vrancea că vor fi demiși din funcții. Marian Oprișan a mai precizat că „Magia Crăciunului” este o acțiune realizată în contextul în care președintele României Klaus Iohannis a semnat un decret prin care a declarat anul 2019 ca fiind Anul cărții. „Văzând inițiativa șefului statului, care a fost una foarte bună, ne-am gândit să oferim și noi copiilor din județul Vrancea dreptul de a citi mai multe cărți. Magia Crăciunului înseamnă 48 de mii de cărți pentru 12 mii de copii de gimnaziu, la care se adaugă primele două etape la care am oferit cărți copiilor din liceele vrâncene“, a mai spus Marian Oprișan.

De altfel, Consiliul Județean a remis presei, la sfârșitul săptămânii trecute, un comunicat în care acuza liberalii vrânceni și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) că au boicotat o acțiune aprobată și promovată de Consiliul Județean Vrancea, care vizează cartea și lectura. Mai mult, conducerea ISJ Vrancea a refuzat semnarea protocolului de colaborare în acest proiect. „Urmărim cu stupoare în ultimele zile încercarea PNL/ISJ de a boicota o acțiune aprobată și promovată de Consiliul Județean Vrancea, care vizează cartea și lectura! Încă de la începutul anului 2019 – an care a fost declarat Anul Cărții în România la nivel național – consilierii județeni au aprobat lista de acțiuni a județului Vrancea, unde sunt prevăzute și sume care să susțină proiecte destinate tinerilor. Din păcate, iată că liberali numiți în funcții de conducere la ISJ Vrancea lucrează împotriva propriilor elevi și, fără a se gândi la beneficiile pe care aceștia le pot obține, se străduiesc să boicoteze o acțiune prin care dorim să oferim tinerilor un eveniment cultural dedicat cărții, în Anul Cărții. Dezavuăm atitudinea ISJ Vrancea care până acum, în cadul tuturor acțiunilor aprobate de către consilierii județeni și realizate în contextul Anului Cărții, a fost deschis la parteneriatele propuse de Consiliul Județean Vrancea pentru proiecte și acțiuni destinate elevilor și educației“, se arăta în comunicatul de presă.

Administrația județeană mai preciza că Inspectoratul Școlar Județean Vrancea „a amenințat directorii școlilor că vor fi demiși dacă vor participa la acest eveniment, și, de asemenea, a spus că prin intermediul acestei acțiuni vor fi împărțite materiale electorale, ceea ce este total neadevărat.”.

Consiliul Județean Vrancea organizează un eveniment aparte dedicat elevilor de gimnaziu din județ, pe parcursul a trei zile, în perioada 11 – 13 decembrie 2019, la Sala Polivalentă din Focșani. Manifestarea are loc în contextul în care anul 2019 a fost declarat la nivel național Anul cărții în România. „Autocarul cu cărțile pregătite ca daruri pentru toți elevii de gimnaziu din județul Vrancea este pe drum spre Focșani! (…) Pe parcursul a trei zile, împreună cu Monica Davidescu și cu Magicianul Robert Tudor vom descoperi distracția pe care o găsim în magia cărților. Așa că, așteptăm toți elevii din clasele V-VIII din județul Vrancea la Sala Polivalentă din Focșani să ne integrăm cu toții în această poveste frumoasă a Magiei Crăciunului și să ne bucurăm împreună de aceste sărbători magice!”, se arată într-o postare a Consiliului Județean.

„La finalul evenimentului, ca să încununăm cu succes proiectele din acest an ale Consiliului Județean Vrancea dedicate educației, fiecare elev va pleca acasă cu o cutie de cărți specifice vârstei lor, dar și cu zâmbetul pe buze după ce vor asista la spectacolul de magie al renumitului Magician Robert Tudor. Evenimentul, care își propune să aducă în prim-plan importanța cărților în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, este inițiat și promovat de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan“, se precizează într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here