”20 pentru 2020”, proiect de tineret la DJST Vrancea

0
118

În perioada 1-30 noiembrie 2019, la DJST Vrancea, s-a conturat un grup de lucru format din 26 de tineri și formatori, intitulat ”20 pentru 2020” ce se va implica în sprijinirea acțiunilor de tineret ale DJST Vrancea, realizate în anul 2020. Prioritatea MTS este Promovarea voluntariatului, a educației civice și a implicării sociale, pilon stategic al Programului de susținere a acțiunilor de tineret al MTS – P2. Scopul proiectului a fost crearea unei baze de date cu voluntarii, coordonatorii, formatorii implicați și cu organizațiile de tineret partenere DJST în 2019.

S-au organizat activități de inventariere, analiză și selecție a actorilor implicați, în toată activitatea de tineret a DJST, în cursul anului 2019. Totodată am identificat și organizațiile de tineret nou înființate. Cu acestea, ca bază de date utilă activității din domeniul tineret, se va lucra în continuare, în anul 2020 la Compartimentul de Tineret. La ședințele de lucru cu tinerii au fost prezentate documentele specifice de tineret care sunt aplicate în organizarea, desfășurarea și finanțarea proiectelor de tineret: Strategia națională anuală pentru tineret, Programele pentru tineret ale MTS, tipurile de proiecte de tineret care se pot organiza conform documentelor de specialitate și principiile strategice, naționale aplicabile activității de tineret. Tinerilor participanți le-a fost prezentat, de către expertul de tineret, Lia Cazacu, cadrul legal pentru organizarea de proiecte proprii DJST: Legea nr. 350/2006, Legea Tinerilor; Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare; Regulamentul 679/ 2016 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice.

S-a dezbătut pe larg, utilitatea implicării în activități și proiecte de tineret, ce este un proiect pentru tineret, ce valoare au pentru tineri documentele de recunoaștere a muncii voluntarilor în proiectele de tineret. A fost prezentată și activitatea, confom Calendarului propriu de proiecte, din proiectele realizate în anul 2019 și a fost inițiat un dialog pe tema capacităților și a limitelor fiecărui tânăr implicat, în parte. A fost evaluat timpul liber, disponibilitatea și aptitudinile personale, așteptările pe care fiecare participant venit la activități, le are pentru viitor. A fost realizat și un sondaj al problemelor pe care participanții le văd ca realizabile în cel mai scurt timp. O parte dintre partenerii anului 2020 au venit cu propuneri de activități permanente, în parteneriat, care au fost admise și la care se fac deja planuri de organizare.

DJST Vrancea mulțumește, de pe acum, echipei, specialiștilor și profesorilor formatori pentru implicarea voluntară în activitatea de tineret.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here