VIDEO: Despre vrâncenii de la Aroma Band și melodia „Tu și Eu‟ – „terapie pentru orice relație de iubire”

0
3303

În vara anului 2013, la Focșani, prindea contur o poveste ce avea să devină una dintre cele mai frumoase etape din viața lui Andrei Balaci și a Adinei Stanciu, doi vrânceni îndrăgostiți de artă. Dumnezeu i-a înzestrat cu un talent, acela de a cânta, așa că cei doi tineri s-au gândit să înființeze o trupă pe care au numit-o „Aroma Band‟. Curând, Adinei și lui Andrei li s-au alăturat membri noi, iar formația a reușit să devină cunoscută și apreciată. Anul acesta, Aroma Band a lansat „Tu și Eu‟, o melodie de dragoste de care sunt foarte mândri.

Un proiect muzical nou și original!‟

Cuvintele lui Andrei Balaci despre formația Aroma Band sunt desprinse parcă din cărțile de literatură. Vorbește despre acest proiect cu atâta suflet și cu atâta pasiune, încât, preț de câteva secunde, ai impresia că citești o filă dintr-un basm. „Aroma Band, formație care nu ar trebui să lipsească de la evenimentele fericite ale fiecăruia dintre noi, este un proiect muzical nou și original, este precum mirosul parfumului suav, născut din combinația unor tineri talentați și pasionați de muzică, hotărâți să transforme energia și să emoționeze publicul. Există undeva o «Grădină a simțurilor», unde vizitatorii sunt invitați să perceapă frumosul din jurul lor. Acest părculeț, unde notele muzicale sunt parcă desprinse din natură, se numește Aroma Band. Grupul a luat ființă în vara anului 2013, la Focșani, la inițiativa mea, Andrei Balaci (clape), și a Adinei Stanciu (solista trupei). Prima perioadă a fost definită de căutări de stil muzical și de personal. Ni s-au alăturat membri noi, instrumentiști profesioniști, astfel Band-ul s-a consacrat, prin abordarea diverselor stiluri muzicale precum: café concert, pop, pop rock, dance, blues, latino, muzică de petrecere. Chiar dacă de-a lungul anilor, formația și-a schimbat componența, fanii au rămas aceiași. Cel de-al doilea solist al formației, Stelian Ciuciuc, participant la X Factor în 2015, este câștigătorul concursului «Provocarea Starurilor», ediția din 2018, ediție la care a participat și Adina, ajungând până în semifinală. Ambii au participat și în duet la X Factor în 2018‟, spune Andrei Balaci.

Din dragoste pentru muzică

Andrei, Adina și Stelian vorbesc despre trupa lor cu multă înflăcărare. Fiecare și-a descoperit și fructificat pasiunea pentru muzică care astăzi înseamnă mai mult decât un hobby, înseamnă meseria cu care își câștigă existența. „Am fost întotdeauna fascinat de artă, de la vârste fragede, bunicul din partea mamei, mi-a transmis pasiunea pentru acordeon, odată cu studiul, am reușit să învăț și să descopăr limbajul muzical. Susținut de parinți, am realizat lucruri mari, de care întotdeuna voi fi mândru. Mai târziu, pianul a devenit o oportunitate, lucru care m-a determinat să iau primele lecții. Aroma Band este proiectul meu de suflet și sunt fericit că pot îndeplini atât partea de manageriat, cât și partea muzicală a trupei‟, mai spune Andrei Balaci.

„Am fost mereu îndrăgostită de muzică și am descoperit tainele acesteia încă din copilărie, moștenind talentul tatălui meu, care m-a susținut să studiez la Liceul de Muzică, din Focșani. Tot la îndemnul tatălui meu, imediat ce am împlinit 18 ani, am participat la Festivalul «Crizantema de Aur» de la Târgoviște, unde am obținut diploma specială de participare. Simt și acum emoțiile de atunci, a fost o experiență minunată, eram cea mai micuță de acolo. Mai târziu, dorindu-mi să mă perfecționez, am urmat cursurile de canto pop-jazz ale Companiei de Artiști, profesor Dana Dorian, unde am cunoscut și am legat prietenii pe viață cu foarte mulți artiști. Sunt o persoană plină de emoție și căldură și asta se simte în ceea ce cânt‟, spune Adina Stanciu.

„Pasiunea pentru muzică a început undeva pe la vârsta de 17 ani, după ce am văzut un film cu tematică muzicală. Deși vin dintr-o familie în care se cântă și unde aproape toate rudele din partea mamei au voce, se pare că eu am descoperit acest talent destul de târziu. Mi-am construit un microfon dintr-un cocean de porumb în care am băgat un microfon de la o pereche de căști și cu el cântam toată ziua. Toți cei care mă auzeau nu-mi dădeau nici o șansă, fapt pentru care m-am ambiționat și am cântat în fiecare zi, uitându-mă la diverși artiști, încercând să învăț diferite metode de a cânta. Nu am avut posibilitatea să iau cursuri de canto, a fost greu, dar astăzi sunt mândru, pentru tot ce am realizat pe plan muzical. În prezent suntem bucuroși să împărtășim pasiunea pentru muzică, alături de colegii noștri instrumentiști, pe care îi caracterizăm ca fiind, sensibili și devotați, potriviți pentru proiectul nostru, pentru tot ce ne-am propus , pe viitor‟, spune Stelian Ciuciuc.

Cum este viața de artist în Vrancea?

Sunt oamnei pentru care „acasă” poate avea semnificații diferite… pentru Aroma Band, „acasă” înseamnă Vrancea, locul în care se află familia, prietenii și cei mai mulți dintre fanii lor. Într-o societate aproape ticsită de artiști, poate fi greu pentru o trupă nouă să-și facă loc pe scena talentelor, dar nu imposibil. „Muzica este magie, de fiecare dată, descoperim ceva nou. În primul rând, facem muzică pentru oamenii care ne ascultă și ne susțin. Cel mai mult ne inspiră poveștile de dragoste. În prezent, toate experiențele noastre de viață și tot ce avem mai bun se reflectă în muzica noastră Publicul din Vrancea este prietenos și mereu deschis să simtă ceea ce ne dorim să transmitem prin muzica noastră. Avem mulți susținători, ne simțim iubiți și îndrăgiți. Cântăm cu drag și am avut evenimente foarte reușite și în afara județului, însă, în Vrancea, suntem «acasă».Venind vorba despre numele trupei… căutam un nume pentru trupă, ne doream ceva special și diferit. O persoană foarte dragă nouă, ne-a sugerat acest cuvânt și fără să ne mai gândim, am decis că Aroma Band va fi numele trupei noastre. Pe parcursul anilor, am descoperit că a fost alegerea cea mai potrivită, pentru că abordăm mai multe genuri muzicale și toate au o aromă – special în interpretarea noastră”, mărturisește Andrei.

Tu și Eu‟, o poveste de dragoste

De curând, Aroma Band a lansat melodia „Tu și Eu‟ care are, în numai câteva săptâmâni, apropae 14 mii de vizualizări pe YouTube. „Piesa «Tu și Eu», text și muzică Vlad Crețu și Cătălin Gușă, este inspirată dintr-o lume a iubirii, așa cum o vedem noi. Nu este decât o interpretare a realității, realitate observată la foarte multe perechi de îndrăgostiți. Este o melodie de dragoste, despre iubirea necondiționată, cu un mesaj puternic și sensibil. În data de 2 decembrie 2019, am fost invitați, pe platourile Antenei 1, la emisiunea matinală «Neața cu Răzvan și Dani», unde am prezentat piesa «Tu și Eu» și videoclipul, realizat de Marian Fluture. Suntem bucuroși că, alături de interviul nostru, piesa a fost difuzată și la Radio București FM și a avut un feedback foarte bun. Mulțumim Vlad Crețu, Cătălin Gușă și Marian Fluture și tuturor celor care ne susțin și ne transmit atâtea mesaje frumoase, lucru care ne face să punem bazele celui de al doilea single al Aromei Band. A fost un an senzațional, plin de evenimente, am susținut două recitaluri în cadrul Festivalului «Toamna Odobeșteană», 2019. Mulțumim Primăriei Odobești pentru invitație și tuturor celor care ne-au acordat încredere și suținere!‟.

Videoclipul melodiei este filmat, parțial, în zona Piața Unirii – Grădina Publică, dar și în Parcul Bălcescu din Focșani. Despre melodie, pe canalul youtube, membrii formației scriu că „este primul proiect de suflet al trupei Aroma Band, cea mai frumoasă declarație de dragoste pe viață, terapie pentru orice relație de iubire.”

Mesaj de sărbători de la Aroma Band!

Încheiem interviul cu simpaticii interpreți cu un mesaj de sărbători pe care l-au gândit împreună: Pentru că urmează cele mai frumoase sărbători din an, Aroma Band urează cititorilor cotidianului Monitorul de Vrancea și fanilor noștri multă iubire, sănătate și liniște lângă cei dragi! Și nu uitați că ne puteți urmări pe Facebook și YouTube, și asteptăm cu drag să ne invitați la evenimentele voastre de suflet, dar și la evenimente culturale organizate pentru comunitatea din care faceți parte. La mulți ani!”.

Oameni buni, încercați să zâmbiți ori de câte ori aveți ocazia. Fiți buni, blânzi și calmi… chiar dacă se anunță multă agitație prin oraș și la cumpărături! Conduceți prudent și cumpărați cumpătat și… dacă aveți cum, ajutați pe cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here