GALERIE FOTO: Premii pentru cei mai buni oameni de afaceri vrânceni; „Fără dumneavoastră noi nu am exista”, a spus primarul Cristi Misăilă

0
9113

Cele mai importante firme din județ au fost premiate, vineri, în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a „Topului Firmelor de Succes din Vrancea” organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea. Evenimentul a fost organizat în locația cochetă de la Restaurantul Cerdac. Un moment special a fost acordarea unor premii de excelență pentru firmele vrâncene cu cele mai bune rezultate în ultimii ani. Președintele CCIA, Sorin Vornic, a arătat că Topul Firmelor de Succes din Vrancea a fost realizat prin prelucrarea datelor din situațiile financiare ale firmelor pe anul 2018, conform unei metodologii unitare aprobate de Comisia de realizare a Topului Național și aplicată la nivelul întregului sistem cameral din România. Topul este întocmit în baza unui program unitar de preluare și prelucrare a datelor economico financiare cuprinse în bilanțurile contabile ale firmelor.

Clasamentul județean conține maxim 10 firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate și clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului total. Ca în fiecare an, Topul Firmelor de Succes este ocazia pentru o radiografie a mediului economic vrâncean. Doar anul acesta au fost înregistrate 1525 de entități comerciale noi, din care 2 cooperative agricole, 63 de întreprinderi familiale, 164 de întreprinderi individuale, 273 PFA, 1019 SRL și o societate pe acțiuni. Astfel, în acest moment sunt 16.969 profesioniști activi, din care 6.308 sunt PFA și 10.661 sunt persoane juridice. „Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când la 31 octombrie erau înregistrate 16.353 entități economice, se remarcă o creștere de 3,63%”, a arătat președintele CCIA, Sorin Vornic. Firmele vrâncene au rezultate bune la nivel național, 110 companii fiind clasate în primele zece locuri în domeniul lor de activitate. Cumulat, aceste firme au o cifră de afaceri de 2,9 miliarde lei, adică 620 milioane euro, cu un profit din exploatare de aproximativ 43 milioane euro și 9159 de salariați. Dintre acestea, 13 companii se situează pe primul loc la nivel național, cu o cifră de afaceri de 112 milioane euro și un profit de 9,9 milioane euro.

De asemenea, 60 de companii au industria ca domeniu major de activitate, cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde lei, adică aproximativ 277 milioane euro și un profit de 19,9 milioane euro. Pe locul doi ca cifră de afaceri sunt cele 18 companii din agricultură, cu 175,6 milioane euro, cu un profit de 12,6 milioane euro iar cele 11 companii din comerț au avut o cifră de afaceri de 116,5 milioane euro, cu un profit de 5,7 milioane euro.

Conform statisticii realizate de CCIA, Pandora Prod este cel mai mare exportator din Vrancea, într-un clasament în care 8 din primele zece firme sunt din domeniul fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Top 10 exportatori din Vrancea: Pandora Prod, Artifex, Incom Vranco, Sorste, Simiz Fashion, Texdata, Speidel România, Vrancart, Roșca Conf, Ipromet.

Sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii

Primarul Cristi Misăilă și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, au felicitat oamenii de afaceri pentru rezultatele obținute și pentru eforturile depuse pentru a dezvolta economia vrânceană. Fără dumneavoastră noi nu am exista, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a prezentat proiectele administrației locale pentru a dezvolta infrastructura din municipiu, necesară pentru creșterea afacerilor locale. Cristi Misăilă a menționat că, deși sunt foarte multe proiecte implementate de administrația locală, sunt multe întârzieri din cauza procedurilor de achiziție publică și a lipsei de oferte. „Suntem mereu alături de dumneavoastră, personal îmi doresc ca de fiecare dată să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu diferite măsuri astfel încât să creem o armonie în municipiul Focșani, în localitățile limitrofe municipiului, să dezvoltăm infrastructura de care aveți nevoie. Avem mai multe proiecte pe fonduri europene, aflate într-un stadiu mulțumitor. Avem contracte de finanțare în valoare de aproape 66 milioane euro semnate în acest moment, la care lucrăm pentru a scoate la licitație toate serviciile de proiectare, urmând să scoatem la licitație execuția și să dăm drumul la lucrări. Vă așteptăm, pe cei care sunteți în aceste domenii, să participați la aceste licitații. Uneori am un gust amar când vin colegii de la achiziții și îmi spun că nu s-a înscris nimeni la licitații. Din acest motiv, de foarte multe ori am avut întârzieri în a duce la îndeplinire obiective pe care ni le-am propus la preluarea mandatului. Sper ca măsurile pe care le vom lua, ceea ce faceți dumneavoastră, să se concretizeze în aceste proiecte pentru că ne dorim cu toții să beneficiem de avantajele lor”, a spus primarul Cristi Misăilă.

Vicepreședintele Ionel Cel Mare a transmis felicitările administrației județene pentru oamenii de afaceri care aduc plus valoare în economia județului Vrancea. Vă felicit din partea conducerii Consiliului Județean Vrancea pentru tot ceea ce faceți, să vă mulțumesc pentru că existați. Dacă nu ați fi dumneavoastră, nu am fi noi, cei care lucrăm în administrația publică”, a spus vicepreședintele Ionel Cel Mare. Acesta a arătat că administrația județeană derulează mai multe acțiuni prin care promovează firmele din județ, amintind de Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus. „În ultimii ani, datorită acestei activități pe care noi o derulăm, o parte dintre dumneavoastră au reușit și au pătruns pe piețele internaționale cu produsul pe care îl obțin. De asemenea, noi, Consiliul Județean ne preocupăm pentru a crea o infrastructură cât se poate de bună pentru locuitorii județului, implicit pentru dumneavoastră. Ne preocupăm pentru ca tinerii din Vrancea să rămână pe aceste meleaguri, alături de familie”, a spus vicepreședintele Ionel Cel Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here