Bărbați din Panciu puși sub control judiciar într-un dosar în care s-a lucrat cu FBI-ul și se cercetează fraude informatice

0
3911

Cinci bărbați din orașul Panciu au fost puși ieri sub control judiciar într-un dosar în care procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea și polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea fac cercetări pentru fraude cu mijloace electronice de plată. Membrii grupării și-ar fi început activitatea infracțională în anul 2013, multe dintre victimele lor fiind de peste hotare, inclusiv din Statele Unite ale Americii, sens în care s-a colaborat și cu F.B.I-ul.

În total au fost aduse ieri, la sediul DIICOT Vrancea cu mandate de aducere opt persoane, iar după audieri cinci au fost puse sub control judiciar. Bărbații sunt bănuiți că ar fi comis fraude cu mijloace electronice de plată, prin obținerea unor date de carduri bancare în mod fraudulos, ale mai multor persoane din țară și din străinătate. Acestea ar fi fost apoi folosite pentru a comanda online diverse produse care erau ulterior vândute la prețuri mai mici decât cele de pe site-urile unde erau plasate comenzile.

„La data de 6 decembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au pus în executare 8 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru constituire și aderare la un grup infracțional organizat, fraudă informatică în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B. T. Vrancea pentru audiere, iar în urma probatoriului administrat în cauză, față de acestea a fost luată măsura controlului judiciar.

Bărbații sunt cercetați pentru faptul că ar fi comis fraude cu mijloace electronice de plată, prin obținerea unor date de carduri bancare în mod fraudulos, ale mai multor persoane din țară și din străinătate. Acestea ar fi fost apoi folosite pentru a comanda online diverse produse care erau ulterior vândute la prețuri mai mici decât cele de pe site-urile unde erau plasate comenzile. Cercetările continuă, pentru documentarea și probarea întregii activități infracționale a acestora. Documentarea activității infracționale a membrilor grupului s-a realizat în colaborare cu lucrători din cadrul F.B.I”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here