Trei tineri AU LEGAT de mâini şi de picioare un bătrân şi i-au pus un CĂLUŞ în gură pentru a-i lua banii. Suspecţii au fost ARESTAŢI

0
1152

Trei persoane, două fete de 18 şi 21 de ani şi un bărbat de 35 de ani, au fost arestate aseară într-un dosar în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate. Reţinerea şi arestarea celor trei s-a făcut la mai bine de trei luni de la comiterea faptei, timp în care poliţistii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au strâns probe care să poată duce la finalul de ieri, respectiv arestarea lor. Cei trei au ajuns în atenţia anchetatorilor pentru că în luna august a acestui an au intrat în locuinţa unui bătrân de 79 de ani, l-au legat de mâini şi de picioare, i-au pus un căluş în gură şi l-au lovit, şi apoi i-au furat o sumă de bani. După ce i-au luat cei aproximativ 700 de lei pe care victima îi avea în casă, aceştia s-au făcut nevăzuţi, lăsându-l pe bătrân legat. Tinerii pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile, locuiesc în Focşani, după cum ne-au spus surse oficiale. La audieri au ajuns în total şapte persoane.

Miercuri, în acest dosar, au fost efectuate şi patru percheziţii domiciliare. « La data de 4 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din Vrancea au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județului Vrancea, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt.

În urma activităților desfășurate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea șapte persoane pentru audiere, iar în urma probatoriului administrat în cauză, față de trei dintre acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței în cursul zilei de astăzi (ieri-n.r), cu propunere de arestare preventivă.

Cele două tinere, cu vârste între 18 și 21 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, sunt cercetați pentru faptul că în noaptea de 19/20.08.a.c. ar fi intrat în domiciliul unui bărbat, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, pe care l-ar fi legat și lovit, după care i-ar fi sustras bani și bunuri», au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Acelaşi bătrân, la finele lunii iunie, tot anul acesta, a mai foct victima unei infracţiuni de furt. O persoană necunoscută s-a prezentat la locuinţa lui şi într-un moment de neatenţie al victimei i-a sustras o sumă de bani. La vremea respectivă se vorbea de suma de 4.900 lei. Se pare că necunoscutul de atunci este bărbatul arestat ieri, care şi-a mai încercat norocul şi a două oară, respectiv in noaptea de 19/20 august a.c. când a mers din nou la locuinţa bătrânului, dar nu singur ci însoţit de cele două fete.

«Extinzând cercetările, bărbatul este cercetat și pentru faptul că la data de 30.06.a.c. ar fi intrat în domiciliul aceluiași bărbat, sub pretextul că face un reportaj despre condițiile sale de viață, iar la plecare i-ar fi sustras suma de 4900 de lei. Activitățile au beneficiat de sprijinul Biroului de Analiza a Informațiilor Vrancea și al Serviciului de Operațiuni Speciale Vrancea. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt », au adăugat oamenii legii.

Arestarea bărbatului s-a cerut doar pentru faptele din august, nu şi pentru cea din iunie, pentru asta urmând să fie trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here