Laura Bretan cântă astăzi în Piața Unirii; de Moș Nicolae, Focșaniul îmbracă haine de sărbătoare

0
3491

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, îi invită pe focșăneni să participe în această seară, începând cu ora 17.00, la aprinderea luminilor de sărbători și deschiderea târgului de Crăciun: „Vineri, 6 decembrie 2019, într-o seară specială pentru noi toți, Focșaniul va îmbrăca strălucitoarele straie de Sărbători, acesta fiind și momentul începerii petrecerilor și acțiunilor din Luna Cadourilor. Cu gândul la bucuriile oferite de Moș Nicolae, adresez tuturor focșănenilor invitația de a veni cu mic cu mare în Piața Unirii din centrul orașului și la ora 17.00 să aprindem împreună luminile care vor împodobi Focșaniul în aceste Sărbători de Iarnă. Dragii mei focșăneni, vă aștept vineri seară în Piața Unirii pentru ca împreună să aducem în orașul nostru lumina și magia Sărbătorilor de Crăciun!“.

Mai trebuie știut că și anul acesta, patinoarul închiriat de primărie, a fost montat în Piața Unirii. Patinoarul are o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, iar focşănenii vor avea asigurat accesul liber, graţie unei iniţiative a Primăriei municipiului Focşani.

Totodată, în contextul sărbătorilor de iarnă, Centrul Cultural Vrancea organizează evenimentul cultural-artistic „Vrancea Dalbă“. Pe scena care va fi amplasată în Piața Unirii vor fi organizate spectacole dedicate sărbătorilor de iarnă, în care vor predomina colindele. În zilele de 6, 14, 15, 22, 23, 24, 25, 26 și 27 decembrie, vor urca pe scenă mai mulți artiști de top din care amintim: Paula Seling, The Sky, Mircea Vintilă, Laura Bretan, Oana Sîrbu, Narcisa Suciu, Mihai Trăistariu, Fuego, Bogdan Mihai, Ianna Novac, Eden Loren, Ducu Bertzi, Oliver Kaye.

Astăzi, manifestările vor debuta la ora 11.00 cu caravana lui Moș Crăciun, pe traseul Piața Unirii – bd. Unirii, strada 1 Decembrie, bd. Brăilei, str. Bucegi, bd. Cuza Vodă, str. Republicii, bd. Unirii, cu oprire în Piața Unirii. De la ora 12.00 va avea loc un spectacol interactiv pentru copii cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun.

În intervalul orar 15.30-17.30 va avea loc Concursul Judeţean al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă pentru Elevi, ediţia a IV-a, pe scena amenajată în Piaţa Unirii din Focşani. Ansamblurile de copii, participante la concurs, sunt:

1. Grupul Folcloric Cetina, Focşani – Şcoala Populară de Arte Focşani; 2. Corul de copii Accord, Focşani; 3. Ansamblul Chipărușul, Nereju – Căminul Cultural Dimitrie Gusti, Nereju; 4. Ansamblul Muguri Nerejeni, Nereju – Școala Generală Dimitrie Gusti, Nereju; 5. Ansamblul Dorul Ciobănaşului, Vintileasca – Şcoala Gimnazială Regina Maria, Vintileasca; 6. Ansamblul Colinda de la poarta Vrancei, Vidra, Liceul Simion Mehedinţi Vidra; 7. Ansamblul Chindia, Jitia – Şcoala Gimnazială Jitia; 8. Ansamblul Mlădiţele, Dumitreşti – Liceul Teoretic Grigore Gheba, Dumitreşti; 9. Grupul vocal al Liceului de artă Gheorghe Tattarescu, Focşani – Liceul de artă Gheorghe Tattarescu, Focşani; 10. Ansamblul Păltinaşii, Paltin – Școala Gimnazială Paltin.

Între orele 17.00-20.00 va avea loc spectacolul de dans cu personaje de iarnă: Crăciunul fermecat – The Sky. De la ora 18.00, pe scena amplasată în Piața Unirii vor cânta Bogdan Mihai, Eden Loren (Sanremo 2019), Olivier Kaye (câștigător Cerbul de Aur, 2018) și Laura Bretan.

Continuă și tradiția Târgului de Crăciun care va funcționa în perioada 6 decembrie 2019 – 7 ianuarie 2020. „Pentru a marca în mod festiv aceste sărbători, Primăria Municipiului Focșani va organiza Târgul de Crăciun de la Focșani – ediția 2019. Menționăm faptul că în cadrul Târgului de Crăciun ne dorim să se regăsească DOAR produse tradiționale, în special cele de sezon“, a precizat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

De reținut că Primăria Municipiului Focșani a lansat un concurs public pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor din incintă de către operatorii economici din oraș. Cele mai frumoase vitrine vor fi premiate de municipalitate: locul I – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10000 lei; locul al II-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 75%, dar nu mai mult de 7500 lei; locul al III-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here