GALERIE FOTO: Scandal în comuna Fitionești pentru „o amărâtă de căruță plină cu crăci uscate“; primarul spune că este amenințat

0
6041

Scandal în comuna Fitionești pentru „o amărâtă de căruță plină cu crăci uscate“, după cum afirmă primarul Iordache Cazacu. Un echipaj mobil al Jandarmeriei Vrancea a oprit ieri două căruțe cu lemne pentru care proprietarii animalelor nu aveau documente de proveniență.Jandarmii le-a întocmit procese verbal contravenționale. Este vorba de doi frați, Iulian și Florin Ruginescu, care au mers în pădurea proprietate personală de unde au adunat crăci uscate, unele chiar putrede, pentru a-și încălzi locuințele.

Primarul comunei Fitionești Iordache Cazacu spune este vorba de doi tineri cu probleme de sănătate, cu copii mici, și care au adunat din pădure „vreascuri și putregaiuri“, aceștia făcând parte din categoria celor care igienizează și nu care distrug pădurea. Pentru cei care nu cred această descriere, primarul Iordache Cazacu îi invită să se uite la pozele postate pe pagina sa de facebook. În poze se vede clar că acești oamenii au luat din pădure „doar lemn uscat, plin de bureți și nu au tăiat copaci verzi, de dimensiuni importante, așa cum pot fi văzute pe mai toate camioanele care transportă lemne, cu forme legale sau fără forme legale“. „Doi frați, Iulian și Florin Ruginescu, au mers în pădurea proprietate personală de unde au adunat crăci uscate, unele chiar putrede pentru a-și încălzi locuințele. De reținut că aceștia au copii minori, au probleme de sănătate și nu au făcut altceva decât să curețe pădurile de vreascuri și putregaiuri și în același timp să-și încălzească locuința. De reținut că aceste vreascuri sunt aduse de la o distanță de 14 kilometri de sat, fiiund transportate cu două căruțe trase de câte un cal. Nu cred că pe ambele căruțe se afla un metru ster de crengi. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, jandarmii i-au obligat să ducă crengile din pădurea de unde le-au luat. Se întâmplă aceste lucruri în condițiile în care marii transportatori de lemn care taie la ras păduri, cu sau fără documente, nu sunt opriți și controlați de organele în drept, jandarmi și poliție“, a afirmat primarul Iordache Cazacu.

Edilul șef din Fitionești a susținut că „toporatorii“ sunt informați atunci când au loc controale. „Mai mult, lemnarii sunt informați atunci când au loc controale, de exemplu azi nu a trecut niciun camion sau camionetă cu lemne. Au găsit acești amărâți, nemâncați, înfrigurați, care vroiau să facă un pic de căldură în camerele în care dorm copiii lor. Fac apel la poliție și jandarmerie să-și facă treaba cum trebuie pentru ca situația să nu degenereze. Nu se poate să nu fie văzuți adevărații hoți de lemne și în schimb să fie săltați doi amărâți pentru două vreascuri adunate chiar din pădurea proprietate“, a mai spus primarul Iordache Cazacu.

Edilul a afirmat chiar că este amenințat în urma acestor postări, dar că nu îi este teamă și că vrea „dreptate până la capăt” cu orice risc.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Vrancea (IJJ) spun că la mijloc este vorba de o acțiune realizată împreună cu organele silvice, acțiune care a vizat tăierile ilegale de masă lermnoasă. „A fost o acțiune realizată împreună cu organele silvice pe Valea Caregnei, unde au fost depistate două persoane care transportau material lemnos cu două atelaje, fără a avea asupra lor aviz de însoțire. Cele două persoane au fost sancționate cu avertisment scris, conform, legii 171/2010“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, plutonier adjutant Florin Sima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here