Consiliul Județean Vrancea continuă dotarea cu aparatură medicală a Spitalului județean

0
440

Spitalul Județean de urgență „Sfîntul Pantelimon“ din Focșani a primit ieri echipamentele aferente lotului 1, în cadrul proiectului ”Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primiri Urgenţe Focşani”. „Astăzi (ieri-n.r.) au fost livrate, instalate și puse în funcțiune echipamentele aferente lotului 1, în cadrul proiectului «Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primiri Urgenţe Focşani», respectiv: ecograf Doppler, 2 ecografe portabile, 12 bucăți electrocardiograf cu funcție de printare, 12 bucăți seringi automate, 16 monitoare (egc, pulsiometre, tensiune arterială neinvazivă, temperatură centrală) cu funcție de printare, 2 defibrilatoare cu posibilitatea de electroversie sincronă și stimulare cardiacă externă cu funcție de printare, 8 aspiratoare portabile pentru secreții, 1 ventilator portabil și 3 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, în valoare de aprox. 505.000 euro“, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

Administrația județeană anunță că, săptămâna viitoare, vor fi livrate o masă pentru efectuarea unor mici intervenții și o lampă scialitică, aferente lotului 2, în valoare de apox. 102.000 de euro, în derulare aflându-se licitația pentru ultimul lot de echipamente în cadrul acestui proiect în valoare de aprox. 290.000 de euro.

La UPU Focșani primesc ajutor, zilnic, aproximativ 150 de persoane, ceea ce înseamnă o medie de 50.000 de pacienți pe an. „Dotarea UPU este un demers care continuă procesul de modernizare a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani unde s-au investit, până în prezent, aproximativ 50 milioane lei doar în aparatura medicală. La Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” va fi și cea mai modernă stație de sterilizare din România“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

„Mulțumim pentru interes și implicare, domnului președinte Marian Oprișan!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Județean Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here