9,6 milioane lei pentru reabilitarea străzilor din Focșani

0
806

Peste 9,6 milioane lei vor repartiza consilierii locali focșăneni pentru lucrări de reabilitare a străzilor aflate în derulare sau în proceduri de achiziție publică. Banii vor fi repartizați în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local, unde se va discuta proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului municipiului. Proiectul a fost inițiat în urma repartizării sumei de 2,8 milioane lei de către Consiliul Județean Vrancea din cota de 7,5% din impozitul pe venit estimat pentru 2019. Cea mai mare parte din această sumă, respectiv 1,6 milioane lei, va fi repartizată pentru lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor din Focșani.

Vor mai fi alocați 17 mii lei pentru utilitățile la Școala Nicolae Iorga, 41,3 mii lei pentru Colegiul Tehnic Ion Mincu, 50,5 mii lei pentru Serviciul Public Creșe și un milion lei pentru CSM Focșani 2007, reprezentând cheltuiei de funcționare, cheltuieli de capital și competiții sportive. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Misăilă mai prevede și aprobarea suplimentării creditelor de angajament de 8,06 milioane lei pentru continuarea procedurilor la două loturi de străzi din Focșani. Indicatorii tehnico economici au fost deja discutați și aprobați de Consiliul Local Focșani.

Primul proiect se referă la parcările de pe străzile Panduri și 8 Martie. Valoarea investiției pentru parcările de pe cele două străzi se ridică la 3,4 milioane lei, inclusiv TVA. Suprafața totală a drumurilor care vor fi reabilitate prin acest proiect va fi de 7327 metri pătrați. Investiția va fi finanțată din bugetul local sau alte surse legal constituite, durate prevăzută pentru realizarea lucrărilor fiind de 12 luni. Conform proiectului, străzile vor avea un carosabil cu lățimea între 3,5 și 7 metri, parcări cu lățimea cuprinsă între 2,4 și 5 metri, trotuare cu lățimea cuprinsă între 1 și 2,5 m.

Al doilea lot cuprinde străzile Nicolae Iorga, Oituz (tronsonul cuprins între Mărăști și Duiliu Zamfirescu), Miorița, Ștefan Cel Mare, Eroilor, Vămii. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la un maxim de 4,6 milioane lei, cu o suprafață de 12,6 mii metri pătrați. Banii vor fi asigurați din bugetul local sau din alte surse legal constituite iar lucrările ar urma să fie derulate pe o perioadă de maxim 12 luni. „Străzile analizate sunt străzi din categoria a III-a colectoare, cu două benzi de circulație, care asigură accesul la locuințe și servicii curente sau ocazionale, din zonele cu trafic foarte redus”, se arată în prezentarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here