Primarul Cristi Misăilă a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public în Focșani

0
857

Primarul Cristi Misăilă a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Focșani. Proiectul finanțat din fonduri europene are o valoare de 19,7 milioane lei și are ca termen de finalizare 30 septembrie 2021. Proiectul are ȋn vedere reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în următoarele zone: Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, Bulevardul București, Strada Cuza Vodă, Strada Bucegi, Strada Brăilei (între intersecția cu 1 Decembrie 1918 și cartiere ANL Democrației), Strada 1 Decembrie 1918, Strada Anghel Saligny, Strada Vâlcele (de la intersecția cu Str. Prof. Ghe. Longinescu până la Str. Anghel Saligny), Strada Prof. Gheorghe Longinescu, Strada Bârsei, Strada Bicaz, Strada Odobești, Strada Mărășești, Calea Moldovei și Calea Munteniei.

„Pentru celelalte străzi din oraș, care nu sunt incluse în acest proiect, avem în lucru elaborarea unui document strategic integrat care să cuprindă întreg sistemul de iluminat public din Municipiul Focșani. Revenind la proiectul pentru care tocmai am semnat finanțarea, trebuie menționat faptul că modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat se va face prin utilizarea aparatelor tip LED. Acestea vor fi conectate la un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat, ceea ce înseamnă o reducere a pierderilor. Totodată, noile aparate de iluminat vor avea o garanţie de minim 5 ani şi o durată de funcţionare de minim 100.000 ore, în acest sens preconizându-se o reducere considerabilă a numărului de intervenţii pentru întreţinere şi mentenanţă”, arată primarul Cristi Misăilă.

Acesta precizează că reabilitarea sistemului de iluminat public va asigura o creștere a siguranţei şi confortului cetățenilor pe timp de noapte, întrucât iluminatul public este recunoscut ca un element important de combatere a delicvenţei în oraşe, în timp ce iluminatul stradal intervine în reducerea numărului de accidente nocturne.

Este al doilea contract de finanțare semnat de municipalitate în ultimele zile, după cel pentru modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here