O căsătorie EȘUATĂ cu o adolescentă a dus la o ÎNCĂIERARE între două familii. S-au folosit bâte, răngi și cuțite

0
2262

Trei bărbați din comuna Slobozia Bradului, tată și fii, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea într-un dosar de tentativă la omor. Totul s-a întâmplat în data de 10 noiembrie a.c., iar dușmănia dintre membrii celor două familii a pornit de la o căsătorie eșuată dintre fata minoră a unuia dintre inculpați și un băiat din familia părților vătămate.

Unul dintre inculpați este A.S., de 24 de ani, din comuna Slobozia Bradului în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de tentativă la omor, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În rechizitoriu se arată că în după-amiaza zilei de 10 noiembrie a.c., inculpatul i-a aplicat uneia dintre părțile vătămate mai multe lovituri de cuțit în zona feței, după care, profitând de faptul că fratele său îi aplicase aceleiași victime o lovitură cu un par în zona cefei, fapt ce a dus la dezechilibrarea acesteia, a mai lovit-o și el cu o rangă. Victima s-a apărat cu antebrațul care i-a fost rupt.

Același inculpat și în același context, i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului altei persoane vătămate, aceasta suferind leziuni ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale. La aceeași dată, prin scandalul în care a fost implicat, a tulburat ordinea și liniștea publică, atât prin violențele exercitate asupra părților vătămate cât și prin injuriile adresate lucrătorilor de poliție.

Cel de-al doilea inculpat din dosar este I.F.S., de 22 de ani, tot din Slobozia Bradului, care va fi judecat pentru complicitate la tentativă la omor, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cazul său s-a reținut că la aceeași dată a lovit o victimă cu un par în zona cefei, moment în care partea vătămată s-a dezechilibrat și a căzut. În acel moment, victima a mai fost lovită și de fratele său cu o rangă în zona capului, aceasta apărându-se cu mâna ți fiindu-i rupt antebrațul. Tot atunci, inculpatul l-a atins cu un cuțit în zona gâtului pe un alt bărbat, provocându-i escoriații în zona claviculei. Leziunile suferite au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Și el, ca și fratele său, în contextul altercației, a provocat scandal, tulburând ordinea și liniștea publică, atât prin actele de violență exercitate asupra părților vătămate cât și prin injuriile adresate lucrătorilor de poliție.

Ultimul inculpat din dosar și tatăl celor doi amintiți anterior, este C.S., de 44 de ani, din aceeași comună. El a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. La data amintită, și el a lovit două părți vătămate. Uneia i-a provocat leziuni ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale, iar alteia leziuni ce au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Și el, ca și fiii săi, a tulburat ordinea și liniștea publică.

Inculpații, înarmați cu bâte și răngi

Din anchetă a rezultat că în primăvara acestui an, unul dintre inculpați și-a măritat fiica minoră, conform tradiției din comunitățile de romi, cu un băiat din familia părților vătămate. După ce tinerii s-au mutat împreună, ginerică și membrii familiei lui ar fi afirmat că fata nu ar fi fost domnișoară. Din acest motiv căsătoria copiilor a fost desfăcută. Din acel moment între cele două familii a început să fie o relație de dușmănie, care a culminat cu o încăierare în toată regula în după-amiaza zilei de 10 noiembrie a.c.

Părțile vătămate erau pe terasa unui magazin, iar inculpații la un alt magazin din localitate. Inculpații, înarmați, au plecat la un moment dat către magazinul la car e se aflau persoanele vătămate, cu scopul de a le cere socoteală pentru situația în care se află. Ajunși aici, inculpații au aruncat inițial cu două sticle cu bere înspre părțile vătămate. Apoi, cei trei bărbați trimiși în judecată au urcat pe terasa magazinului și așa a început „răscoala”. Scandalul a fost unul serios, spiritele fiind calmate cu greu. La momentul altercației la Slobozia Bradului au ajuns inclusiv mascații, care i-au și escortat până la casele lor pe unii dintre cei implicați în scandal. Câteva zile mai târziu, la locuințele inculpaților s-au făcut și percheziții, anchetatorii găsit macete și bâte. Oamenii legii au căutat și un pistol despre car e s-a spus că ar fi fost folosit în timpul altercației dar acesta nu a fost găsit. La audieri inculpații nu au recunoscut învinuirile, susținând că ei au fost de fapt cei agresați. La aproximativ o săptămână de la încăierare, inculpații au fost arestați. Ei au contestat decizia luată de magistrații de la Judecătoria Focșani, dar nu au avut câștig de cauză. În perioada imediat următoare, măsura le va fi verificată.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistraților de la Tribunalul Vrancea, urmând să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here