Nepal – Hindușii au început sacrificarea ritualică a mii de animale, în cadrul unui festival întâmpinat cu proteste

0
70
Devotees raise their sacrificial blades as the sacrificial ceremony of the "Gadhimai Mela" festival begins at Bariyarpur in Nepal December 3, 2019. The festival, renowned for its large number of animal sacrifices, is held every five years at the Gadhimai Temple where devotees from Nepal and bordering India sacrifice buffaloes, goats and birds while offering prayers to Gadhimai, the goddess of power. REUTERS/Navesh Chitrakar

Zeci de mii de hinduşi au început marţi sacrificarea ritualică a mii de animale într-un sat de graniţă din sudul Nepalului în onoarea zeiţei hinduse a puterii, în pofida protestelor activiştilor pentru drepturile animalelor, relatează DPA. Pentru acest eveniment, cunoscut sub numele de „festivalul Gadhimai”, credincioşi din India şi Nepal s-au adunat în templul cu acelaşi nume pentru a sacrifica bivoli, capre, pui, porci şi şoareci albi, a declarat Ramchandra Shah, un organizator al acestei manifestări cu durata de două zile.

Circa 7.000 de bivoli urmau să fie ucişi marţi, urmând ca sacrificarea acestora să continue cu uciderea a zeci de mii de capre, pui şi porci. Desfăşurat o dată la cinci ani, festivalul este descris ca unul dintre cele mai mari evenimente de sacrificare ritualică a animalelor din lume. Unul dintre aceşti credincioşi prezenţi la Gadhimai, un fermier de 40 de ani pe nume Bishweshwar, a călătorit patru ore dintr-un district din apropiere la templu pentru a aduce ofrandă o capră. „I-am promis zeiţei că voi sacrifica o capră dacă dorinţa mea va fi îndeplinită”, a povestit el pentru DPA.

Potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor, care au protestat şi în acest an împotriva acestei sacrificări în masă, numărul animalelor ucise în cadrul acestui festival a scăzut de la 500.000 în 2009 la circa 30.000 în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here