GALERIE FOTO: Ziua Națională a României la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani

0
69

Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”, Focșani a găzduit un emoționant moment artistic dedicat Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, la care și-au adus contribuția elevii claselor 0-VIII.

Publicul, format din cadre didactice și părinți, a putut asista la activitatea minuțios pregătită de doamna prof. de istorie Sîrbu Ioana și de doamna prof. de muzică Trifan Andreea, manifestare complexă ce a cuprins: un cuvânt înainte legat de importanța zilei de 1 Decembrie, recitări de poezie, cântece patriotice, melodii populare.

Îmbinând interpretarea corală cu cea individuală și cu sensibilitatea recitării, școlarii unității noastre de învățământ au transmis celor prezenți foarte multe din simțămintele generate de momentul istoric de la începutul lui decembrie 1918. Mai mult, îmbrăcați în costume populare autentice și cu tricolorul pe piept, elevii au reușit să smulgă lacrimi din partea publicului. Interpretarea caldă, afectuoasă, i-a pătruns profund pe cei prezenți, cărora le-a fost adresat, indirect, mesajul de a nu ne uita istoria, de a înțelege că ceea ce suntem astăzi se datorează celor care, puțin câte puțin și-au adus contribuția la făurirea României Mari.

Aplauzele de final au răsplătit efortul micilor interpreți.

Responsabil relația cu presa, prof. Nițu Liliana-Simona

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here