Elevii și profesorii uniriști în fața unei noi provocări educaționale: CNU Hub – “Laboratorul de creativitate și inovație”

0
335

Gala Uniriștilor ALL TIMES – 2019 a avut ca scop, printre multe alte întâmplări frumoase, și pe acela de a crea bazele inițierii și finanțării unor proiecte educaționale pentru elevii de astăzi și de mâine, toate sub deviza “Uniriști pentru Unirea”. Apelul nostru nu a rămas fără ecouri și, în luna decembrie, în cadrul domeniului “Excelență în educație” va fi inaugurat “Laboratorul de creativitate și inovație”.

Susținătorii acestui proiect sunt domnii Viorel Stan și Ionuț Stan, tineri antreprenori de succes, originari din Focșani, managerii companiei Viva Credit. Alegerea nu este una întâmplătoare, Colegiul Național Unirea” fiind o instituție de învățământ reprezentativă și cu tradiție în domeniul IT&C, domnul Viorel Stan fiind chiar absolvent unirist. Implicarea financiară a acestora este continuarea unor acțiuni de sprijin pentru educație pe care le practică an de an, nu numai în liceul lor de suflet dar și pentru susținerea performanței în olimpiada InfoEducație care are loc la Gălăciuc-Tulnici, precum și în alte proiecte adresate școlarilor (burse de studiu și premii pentru performanță). Amintim și proiectul generos de reabilitare și dotare a școlii din Livezile, Vizantea-Livezi.

Proiectul care va începe în luna decembrie va avea ca scop valorificarea aptitudinilor creative ale elevilor Colegiului Unirea, stimularea inovației și a spiritului antreprenorial al tinerilor învățăcei, conduși de profesorii lor pasionați. Vor fi șase secțiuni care se adresează domeniilor de succes bine reprezentate în CNU:

  • Programare și roboți;

  • BrickBot – robotică de performanță;

  • Matematică aplicată;

  • Informatică;

  • Design și poezie;

  • Antreprenoriat.

Proiectul va consta în sesiuni săptămânale de pregătire, conferințe lunare cu oameni de succes din lumea afacerilor și IT. Întâlnirile practice vor fi conduse de profesori ai colegiului și vor avea ca ținte dezvoltarea competențelor manageriale, tehnice, practice pentru aproximativ 80 de elevi dintre cei mai buni și mai intersați.
Prima întâlnire și lansarea de proiect va avea loc joi 19 decembrie 2019. Vor fi invitați oameni de afaceri, sponsorii și toți cei ce vor dori să cunoască această inițiativă specială.

Una din țintele speciale cerute este promovarea fetelor în domeniile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică) de aceea preconizăm să avem cel puțin 20 de fete înscrise în acest proiect.

La ce rezultate ne așteptăm? Tineri pregătiți să dezvolte o afacere. Absovenți care să îmbrățișeze cariere tehnice și IT&C. Expoziții cu lucrări realizate de elevi. Premii la concursuri locale și naționale. Proiectul care se va derula în perioada decembrie 2019 – decembrie 2020 are asigurată o finanțare de aproximativ 30.000 euro din partea Viva Credit și menționăm că există o contribuție și din partea Uniunii Profesorilor de Informatică din România și Google Europe.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here