Anunțul concursului de soluții pentru noul spital județean, publicat pe SEAP și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

0
1174

Consiliul Județean Vrancea a lansat un concurs internațional de soluții pentru construirea noului spital județean. La concursul de soluții organizat de Consiliul Județean se pot înscrie birouri individuale de arhitectură sau asocieri, firme specializate etc. din România, din statele membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană. Condiția obligatorie de participare este ca fiecare concurent să aibă angajat/asociat un arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România.

Consiliul Județean va acorda premii pentru concurenții clasați pe locurile II și III, 20.000 de lei, respectiv 10.000 de lei și maximum trei mențiuni de câte 5.000 de lei, data limită pentru depunerea proiectelor fiind 27.01.2020. „Noul spital județean din Vrancea, unul dintre proiectele majore și de suflet ale președintelui Consiliului Județean Vrancea, va intra în curând în faza de proiectare! Săptămâna trecută a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de concurs de soluții nr. DC 1000090 pentru achiziția studiilor de prefezabilitate și fezabilitate aferente construcției viitorului spital județean. Valoarea contractului, care va fi atribuit concurentului plasat pe primul loc, se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea.

Noul spital județean va avea o suprafață totală de aprox. 74.000 de metri pătrați, cu o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secții din aproape toate domeniile și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Secţiile de spitalizare se vor organiza astfel încât să poată genera o mobilitate a structurii paturilor în funcţie de evoluţia permanentă a metodelor de tratament, de cererea de servicii, de regulile de finanţare a diferitelor servicii şi astfel să asigure un echilibru al capacităţilor în cazul unei crize a resurselor dintr-o secţie de specialitate sau în situaţia unui grad de ocupare redus al unui compartiment/secţie. De asemenea, noul Spital județean va fi dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă pe piața de profil, în așa fel încât vrâncenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

De reținut că administrația județeană, sub directa coordonare a președintelui Marian Oprișan, continuă și proiectele de modernizare și dotare cu aparatură medicală de ultimă generație actualului Spital Județean. „Vrâncenii merită servicii de calitate! Pentru mine reprezintă o prioritate construirea unui nou spital județean, dar până când acesta va deveni funcțional, trebuie știut faptul că actualul spital județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România”, a afirmat președintele Marian Oprișan.

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a fost dotat până în acest moment cu aparatură modernă, de înaltă performanță, de circa 80 milioane lei, iar toate cele 10 săli de operație sunt reabilitate și dotate la standarde europene. În octombrie au fost finalizate lucrarile de renovare a Secției de Obstetrică-Ginecologie, ce este dotată cu aparatură de ultimă generație, printre care două ecografe 4D, patru rezerve cu toaletă, săli de naștere de top, unde își desfășoară activitatea medici de excepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here