FOTO: 1 Decembrie 1918 – Măreaţă zi în istoria poporului român

0
28

Vineri, 29 noiembrie 2019, la Biblioteca municipală Adjud, elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială ,,Mihail Armencea”, coordonaţi de prof. Luminiţa Lungu au desfăşurat o activitate dedicată Marii Uniri. Doamna profesoară de istorie Luminiţa Lungu le-a vorbit copiilor despre însemnătatea Zilei de 1 Decembrie 1918.

Tot la Biblioteca municipală Adjud, elevii clasei a II-a B, însoţiţi de prof. Luminiţa Horchidan şi elevii clasei a III-a B, însoţiţi de prof. Laura Vrînceanu au sărbătorit Ziua Națională a României. Elevii au cântat câte o strofă din ,,Deşteptă-te române’’ şi ,,Pe-al nostru steag e scris Unire”.

De asemenea, la activitate au participat elevii clasei a II-a, înv. Doina Tănase şi clasa pregătitoare, prof. Marinela Buculei de la Şcoala Gimnazială

,,Mareşal Alexandru Averescu”.

,,Visul de veacuri al tuturor românilor s-a înfăptuit în cursul anului 1918. Acesta a început prin proclamarea Unirii Basarabiei, la 27 martie/9 aprilie 1918, urmată de cea a Bucovinei la 15/28 noiembrie 1918 şi apoi de cea a Transilvaniei la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia. Marea Unire din 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provincile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiaşi stat naţional, România’’, a declarat prof. Luminiţa Lungu.

La finalul activităţii, elevii au vizionat expoziţia de carte istorică organizată de bibliotecari.

Director, Prof. Valea Tatiana

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here