Dirijor spaniol pentru Orchestra de Cameră Unirea din Focșani

0
382

Surpriza de Crăciun pentru iubitorii muzicii clasice din Focşani este dirijorul spaniol Juan Cantarell, care îl va înlocui pe Vincent Gruger la conducerea Orchestrei de Cameră Unirea. Decizia luată de conducerea Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” vizează, deocamdată, concertul tradițional de Crăciun. Însă colaborarea ar putea fi extinsă și pentru alte proiecte muzicale. Ulterior, în funcție de repertoriul ales, va fi stabilită și colaborarea cu muzicienii din cadrul Orchestrei Unirea. „A fost încântat să vină și să lucreze alături de noi la Focșani”, ne-a spus directorul Ateneului, Marilena Șerbănuț. Juan Cantarell nu este necunoscut iubitorilor muzicii clasice. Născut la Barcelona, dirijorul spaniol a avut colaborări cu orchestrele din Sibiu, Bacău, Arad, pentru a enumera doar proiectele din România. De altfel, la Filarmonica din Bacău a fost desemnat dirijor oaspete permanent. Printre ultimele sale proiecte se numără colaborările cu filarmonicele din Gran Canaria, Rheinland-Pfalz sau Orchestra de Cameră Viena.

Corurile Ateneului vor participa în cadrul Reuniunii Corale de  pe 7 decembrie 2019  de la Teatrul Pastia, organizată de Asociația pentru Promovarea Culturii și Mediului și vor oferi, în luna decembrie, două săptămâni de colinde, surprizele Orchestrei Unirea şi, nu în ultimul rând, un Crăciun la Mall cu invitaţi surpriză. Programul nostru pentru decembrie 2019 este:

7.12.2019, ora 17:00 – Reuniunea corală organizată de Asociația pentru Promovarea Culturii și a Mediului Accord, de la Teatrul „Maior Gh. Pastia”, unde  corurile Ateneului (Corul de copii Pastia şi Corul Pastorala ) vor participa alături de celelalte formații corale invitate la eveniment. 

– 8.12.2019, ora 12:00 – Colindele corurilor focşănene la Catedrala Cuvioasa Paraschiva

– 15.12.2019, ora 19:00 – Surprizele de Crăciun ale Orchestrei Unirea Focşani – Sala Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia”

– 16.12.2019, ora 18:30 – Colindele Corului de cameră Pastorala – Sala Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia”

– 20.12.2019, ora 18:00 – Crăciun la Mall cu invitaţi surpriză

– 22.12.2019, ora 16:00 – Festivalul coralelor româneşti de Crăciun – Sala Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here