ULTIMA ORĂ! ISU Vrancea aduce date noi privind accidentul microbuzului cu copii

0
14610

În această seară, un microbuz care transporta 15 copii, sportivi din Buzău, ce se întorceau dintr-un cantonament de la Miercurea Ciuc, a fost implicat într-un eveniment rutier pe DN2 D, la limita cu județul Covasna, mai exact între localitățile Ojdula (Covasna) și Tulnici (Vrancea). Șoferul microbuzului a pierdut controlul direcției de mers din cauza condițiilor meteo, drumul fiind acoperit cu polei, și microbuzul a ieșit în afara părții carosabile. Inițial, tinerii au fost transportați la  o pensiune din zonă.

În jurul orei 23:00, ISU Vrancea a informat că sportivii au fost preluați de un microbuz al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și transportați la sediul ISU Vrancea din municipiul Focșani. De aici au fost preluați de un alt microbuz, urmând a fi transportați în siguranță, spre localitatea de destinație, Buzău.

ISU Vrancea:  Forțe și mijloace din cadrul ISU Vrancea și ISU Covasna, cu un efectiv de șapte echipaje, au intervenit în comuna Tulnici, unde un microbuz a ieșit în afara părții carosabile pe DN2 D, între localitățile Ojdula/CV și Tulnici/VN. În microbuz se aflau 15 copii, cu vârste cuprinse între 16-17 ani. Minorii nu au suferit vătămări corporale.
Imediat după incident, copiii și însoțitorii au fost preluați de un microbuz din comuna Tulnici și adăpostiți pentru scurt timp la o pensiune din zonă. Apoi un microbuz aparținând ISU Vrancea a preluat copiii și un însoțitor al acestora, pe care i-a transportat în siguranță la sediul pompierilor vrânceni din municipiul Focșani.
De aici au fost preluați de un alt microbuz urmând a fi transportați în localitatea de destinație, Buzău.
Forțele de intervenție profesioniste împreună cu SVSU Tulnici au acționat totodată pentru scoaterea microbuzului din zăpadă și repunerea lui pe partea carosabilă.

foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here