Cafea prăjită în casă și apoi făcută la expresor? De ce nu?

0
192

Indiferent cât de pretențios sau puțin pretențios ești la cafea, există un adevăr de netăgăduit: gustul produsului finit va fi dat de calitatea boabelor de cafea de la care începi. Deși este recomandat ca boabele să fie folosite când sunt cel mai aromate, adică în scurt timp de la prăjire, majoritatea covârșitoare dintre noi nu are acces la acest gen de cafea, ci la cafea care stă cu zilele sau săptămânile pe rafturile supermarketurilor.

De aceea, cel mai bine ar fi să-ți cumperi singur boabe de cafea și să ți le prăjești singur acasă, consumându-le în perioada optimă ulterior. Ce trebuie să faci pentru asta?

Link oferte expresor cafea

Mai întâi va trebui să cumperi câteva kilograme de boabe de cafea crude, care arată ca niște versiuni mai verzi ale celor complet prăjite. Nu încerca să guști un astfel de bob. Ele sunt tari ca o piatră și există riscul să-ți spargi un dinte. Dacă știi o cafenea locală care își prăjește singură boabele, este posibil să ai noroc acolo, iar dacă nu, există o gamă largă de opțiuni solide online.

Ține minte atunci când comanzi că, în timp ce boabele vor crește în mărime când sunt prăjite, ele își vor pierde, de asemenea, aproximativ jumătate din greutate. Fiecare bob crud are caracteristici diferite, deci trebuie să te informezi bine înainte, pentru a fi sigur că alegi tipul de cafea care îți place.

expresor cafea – oferte (LINK)

Apoi, evident, vei avea nevoie de instrumentarul potrivit.

Majoritatea cafenelelor comerciale folosesc prăjitoare industriale enorme pentru prăjirea boabelor de cafea, dar tu nu trebuie să investești o avere în așa ceva. Mai ales că tu nu vei prăji cantități enorme de boabe de cafea. Există tot felul de oferte accesibile de prăjitoare în comerț, perfecte pentru o bucătărie.

Dacă nu vrei să dai banii pe un astfel de aparat, poți folosi de asemenea o tigaie de fontă. Mai ai nevoie de câteva vase de metal, o pereche de mănuși și o lingură de lemn pentru a amesteca boabele în timp ce se prăjesc.

Celălalt mare beneficiu al prăjirii acasă a boabelor de cafea, în afara prospețimii, este că ai control total asupra tăriei aromei și a nivelului de cofeină.

Oferte eMAG expresor cafea – oferte (LINK)

Odată aruncate boabele în tigaie sau în aparatul de prăjit, vei vedea că boabele își schimbă, treptat culoarea, de la verde la galben și, în cele din urmă, brun deschis, moment în care ar trebui să ciulești urechile pentru a auzi un „crack”, un sunet care seamănă cu cel făcut de boabele de popcorn.

Aceasta este ceea ce profesioniștii numesc „prima fisură” și semnalează atunci când începi să vezi pleava (coaja boabelor brute) apărând în prăjitor.

Apoi, scoate boabele de îndată ce sunt destul de întunecate la culoare
Dacă îți place cafeaua incredibil de slabă, vei dori să oprești procesul de prăjire în jurul acestui punct. Preferi cafeaua neagră? Mai așteaptă câteva minute până când ajungi la o culoare mai întunecată.

Click pentru “expresoare” cafea – oferte eMAG

Odată obținută astfel cafeaua ta prăjită în casă, nu-ți mai rămâne decât să o macini într-o râșniță și să ți-o prepari apoi la un expresor. Sunt și expressoare care funcționează direct cu boabe de cafea, astfel că nu va mai trebui să ai tu și râșniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here