Gimnastică: Andreea Răducan ia în calcul demisia de la conducerea FRG dacă nu se vor schimba antrenorii loturilor naţionale

0
113

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, care a durat aproximativ 5 ore, că ia în calcul demisia dacă nu se vor schimba antrenorii loturilor naţionale feminine şi masculine.

Răducan, aleasă în funcţia de preşedintă la 4 august 2017, susţine înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin), cărora le reproşează neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. „S-a discutat cu alţi antrenori şi din ţară şi din afară. Nu este un proces finalizat în momentul de faţă. Eu îmi doresc foarte tare schimbări la nivelul antrenorilor loturilor din perspectiva faptului că nu ne-am îndeplinit obiectivul, calificarea cu echipele la Jocurile Olimpice. Ăsta e unul dintre motivele pentru care mă gândesc şi la demisie. Apoi bineînţeles şi pentru că e foarte greu să progresăm cu actuala echipă din Comitetul Executiv. Nu vreau să dau un procent privind demisia mea, spun doar că mă gândesc la această variantă. Dacă lucrurile nu merg pe drumul cel bun, adică schimbări (n.r. – la nivelul antrenorilor de la loturi) care să aducă plus valoare echipelor noastre, atunci iau în calcul această demisie. Dacă voi mai fi la federaţie îmi doresc alţi antrenori la loturi. Dar la modul în care se desfăşoară lucrurile în momentul acesta, nu prea se doreşte. E destul de dificil să fac un pronostic acum cu ceea ce se va întâmpla cu antrenorii”, a spus Răducan. (…)

Referitor la posibilitatea ca antrenorii Mihai Brestian şi Nicuşor Pascu să preia conducerea celor două loturi naţionale, Răducan a afirmat: „S-a discutat cu domnul Brestian, însă e foarte dificil ca dânsul să vină la lot în acest moment. Nu a spus că nu doreşte să vină, însă acum e foarte dificil. Poate se gândeşte că nu există nici suficientă răbdare din partea românilor pentru ca performanţele să apară. E nevoie de implicare, de o navetă destul de lungă din SUA unde locuieşte şi până în ţară, pentru că nu va putea sta tot timpul aici. Aşa că sigur că are nevoie de mai mult timp pentru a se gândi. La momentul acesta a spus că nu poate să ne onoreze cu prezenţa. S-a discutat şi cu Nicuşor Pascu (n.r – pentru a prelua lotul masculin), vom vedea ce se va întâmpla la reunirea lotului masculin, pentru că acum este descentralizat”. (…)

Echipele naţionale feminine şi masculine ale României, conduse de antrenorii Nicolae Forminte, respectiv Marius Urzică, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here