Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a câştigat procesul cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, proces deschis ca urmare a unei sancţiuni contravenționale la regimul rutier, aplicată la finele lunii octombrie a anului 2018. Soluţia definitivă în dosar a fost dată ieri de magistraţii Tribunalului Gorj şi este favorabilă petentului.”Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite plângerea contravenţională şi anulează procesul verbal de contravenţie seria PGJX, nr.0125518/27.10.2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.11.2019”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Gorj.
Plângerea contravenţională a fost înregistrată iniţial pe rolul Judecătoriei Focşani care a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Judecătoriei Novaci. Aici, preşedintele Consiliului JudeteanVrancea nu a avut câştig de cauză deoarece, susţine avocatul său, Didi Băjenaru, instanţa nu a ţinut cont de nicio probă. Astfel, dosarul a ajuns în apel la Tribunalul Gorj, unde Marian Oprişan a câştigat definitiv procesul cu poliţia din Gorj.
”A fost contestat procesul verbal încheiat de către IPJ Gorj, prin care la data de 27.09.2018 s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru că ar fi condus autoturismul marca Ford, pe DN 37 Dumbeşti-Piţic, cu o viteză de 110 km /h, pe un sector de drum cu limită de viteză de 50 km/h. Astfel, s-a dispus sancţionarea contravenţională cu suma de 1305 lei şi suspendarea permisului pentru o perioadă de 3 luni.
Am contestat procesul verbal şi am invocat faptul că la momentul respectiv autoturismul condus de Marian Oprişan nu rula cu viteza indicată în procesul verbal. S-a făcut şi o expertiză judiciară din care a rezultat că înregistrarea nu a fost una legală în sensul că nu au fost îndeplinite cerinţele privind normele de metrologie prevăzute de lege. Totodată s-a constatat că viteza indicată de aparatul radar şi consemnată în procesul verbal nu a fost cea reală. Iniţial procesul s-a judecat la Judecătoria Novaci care nu a ţinut cont de apărările petentului, motiv pentru care s-a făut apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Gorj. La Tribunal s-a ţinut cont de raportul de expertiză şi de alte probe şi ni s-a dat câştig de cauză. Soluţia este una definitivă”, ne-a declarat avocatul Didi Băjenaru.