Premiu de 17500 lei oferit de Premium Porc la „Bursa Proiectelor Școlare”

0
583

Premium Porc a dat startul celei de a VII-a ediții a Bursei Proiectelor Școlare”, un eveniment ce își propune anul acesta să Descopere Vrancea. Sub sloganul ”Descoperă Vrancea”, proiectul celor de la Premium Porc lansează elevilor de gimnaziu din Vrancea provocarea de a realiza un video care să surprindă imagini descriptive din localitatea/regiunea în care locuiesc. Premiul cel mare este în valoare de 17.500 euro și se poate materializa într-un laborator IT complet echipat, teren de sport sau laborator de științele naturii. De asemenea, pe lângă premiul de 17.500 euro, grupul de companii Premium Porc va oferi premii și elevilor din echipele câștigătoare. Astfel, fiecare elev al echipei care va câștiga marele premiu de 17.500 euro va primi câte un laptop cadou. Același premiu va primi și profesorul coordonator. Elevii echipei clasate pe locul II vor primi câte o tabletă, iar membrii echipei de pe locul III se vor bucura de câte un smartphone. Profesorii coordonatori vor fi recompensați cu aceleași premii.

Reprezentanții Premium Porc arată că video-urile realizate de fiecare echipă vor fi de 3 minute și trebuie însoțite de o descriere de 5-6 rânduri. Toate video-urile vor fi proiectate în cadrul competiției. Toate fimulețele, însoțite de descriere, vor fi postate pe paginile de facebook și Youtube ale Premium Porc pentru a putea fi vizualitate și a primi like-uri. La fel ca și în anii precedenți, echipele vor fi formate din șapte elevi alături de un profesor coordonator. „«Descoperă Vrancea» este un proiect special, un proiect care să vă facă să fiți mândri de zona în care locuiți. «Descoperă Vrancea» este un proiect pentru familia și prietenii voștri pe care astfel îi veți invita să privească cu admirație zonele captate în imagini, precum și munca voastră. Și, nu în ultimul rând, este un proiect dedicat tuturor celor care nu cunosc Vrancea și cărora, VOI, copii, le veți povesti și ii veți invita prin imagini video să vină în vizită și să descopere poate chiar mai multe decât le veți arăta voi. Voi aveți sansa să zugraviți Vrancea așa cum vreți: Vrancea rurală, Vrancea urbană, Vrancea formelor de relief pitorești, Vrancea arhitecturală, Vrancea istorică, Vrancea Bătrânilor satului, Vrancea mioritică, Vrancea de poveste – Vrancea așa cum o vedeți voi. Suntem siguri că acest tărâm de poveste are multe de arătat, arată reprezentanții Premium Porc în prezentarea evenimentului.

Compania menține criteriile de jurizare de la edițiile anterioare. Astfel, cei 17.500 Euro și restul premiilor vor fi câștigate în baza următoarelor criterii: 40% – like-uri facebook/ youtube; 30 % – juriu format dintr-un reprezentant al Organizatorului, un reprezentant al Primăriei Focșani și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Vrancea și 30% vot prin buletin de vot participanții din sală la competiția „Descoperă Vrancea”.

Cum se fac înscrierile

Pentru a intra în competiția Bursa Proiectelor Școlare 2019, elevii de gimnaziu trebuie să completeze formularul on-line: Inscriere bursa scolara până la data de 4 decembrie 2019. Descrierea proiectului și video-ul relevant pentru tema dată vor fi atașate în formularul de înscriere. Validarea înscrierii se realizează doar după încărcarea (upload) consimțămintelor GDPR (de protecție a datelor personale) în format .jpg sau .pdf. Fiecare elev, membru al echipei, va trebui să aibă propriul consimțământ semnat de tutorele legal. Toate video-urile însoțite de descrierea aferentă vor fi postate pe paginile de facebook și Youtube ale Premium Porc pentru a putea fi vizualitate și a primi like-uri. De asemenea, în data de 7 decembrie 2019, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din municipiul Focșani va avea loc competiția publică ”Descoperă Vrancea”, iar echipa care va obține cele mai multe voturi de la vizitatori va avea o șansă în plus de câștig!

Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006 cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetica daneză. În urmă cu șapte ani, Premium Porc a decis să se implice în proiectele de CSR în zonele unde operează, cu precădere în proiecte care țin de educație. În cadrul ”Bursei Proiectelor Școlare”, Premium Porc Group a reușit dotarea unui număr de 4 școli din Județul Vrancea cu laboratoare IT. De asemenea, fiecare sală de clasă desemnată pentru laboratorul IT a fost renovată fiind schimbate rețelele electrice, tâmplăria, pardoselile etc. În cadrul Galei Romanian CSR Awards 2016, grupul de companii Premium Porc a obținut mențiune, la secțiunea educație, cu proiectul Bursa Proiectelor Școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here