GALERIE FOTO: Alegeri la Colegiul Medicilor Dentiști din Vrancea

0
2098

Medicii stomatologi din Vrancea au votat joi pentru Adunarea Generală și Consiliul Teritorial. Începând cu ora 8:00 a fost deschisă sala de ședințe a Direcției de Sănătate Publică Vrancea acolo unde, sub atenta supraveghere a comisiei alcătuite din dr. Neculai Lazăr, dr. Tatiana Sălăvăstru, dr. Saviana Ulmer și a Președintelui Consiliului de Cenzură, dr. Ionuț Mocanu, au fost amplasate două urne în care medicii dentiști cu drept de vot au venit să-și exercite dreptul.

Cine a avut drept de vot

În Vrancea, sunt 246 de medici stomatologi, dar nu toți au drept de vot. „Astăzi (joi – n.r.), în intervalul orar 8:00-18:00, toți medicii stomatologi cu drept de vot își vor alege reprezentații pentru Consiliul Colegiului Medicilor Vrancea și pentru Adunarea Generală. Aceste alegeri au loc o dată la 4 ani. Medicii cu drept de vot sunt aceia care și-au plătit cotizația către Colegiul Medicilor din Vrancea, și care nu au abateri disciplinare. Până la ora 11:00 au votat 39 de medici stomatologi, iar votul va fi luat în considerare dacă se vor prezenta la urne două treimi din totalul medicilor cu drept de vot, în caz contrar va avea loc turul doi sâmbătă, pe 23 noiembrie‟, a spus dr. stomatolog Ionuț Mocanu, Președintele Consiliului de Cenzură.

Fiecare medic stomatolog trebuie să plătească o cotizație lunară de 40 de lei către CMD Vrancea, în caz contrar, potrivit Deciziei nr. 5/2007 privind adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Medicilor Dentiști din România: „Art.82 Neplata cotizației datorate Colegiului Medicilor Dentiști din România pe o perioadă de 6 luni și după atenționarea scrisă din partea consiliului local se sancționează cu suspendarea dreptului de liberă practică până la plata cotizației datorate și a penalităților aferente‟. Așa se face că unii medici care au venit dimineață la vot au fost nevoiți să scoată mai întâi din buzunar cotizația, altfel nu puteau vota.

Cine sunt candidații

Șase medici s-au înscris în lupta pentru Adunarea generală și doar unul poate ieși învingător: dr. Dumitru Caragață, dr. Dragoș Cătălin Cozma, dr. Constantin Gavriloiu, dr. Florinel Iacob, dr. Ana Elena Prescornițoiu și dr. Gabriel Eugen Stoian.

Pe lista Consiliului teritorial s-au înscris 19 medici dintre care doar 11 vor putea ocupa locul dorit: dr. Bogdan Marian Armencea, dr. Dumitru Caragață, dr. Constantin Gavriloiu, dr. Florinel Iacob, dr. Teodora Irina Lupu, dr. Mazăre George, dr. Daniela Ignea, dr. Vlad Cristian Hanță, dr. Dragoș Cătălin Cozma, dr. Cătălin Bunghez, dr. Mihai Nedelcu, dr. Silvia Cristina Neculai, dr. Mirel Mihăiță Pîslaru, dr. Gabriel Eugen Stoian, dr. Lucian Emanoil Ursu, dr. Nedelcu Miron, dr. Ana Elena Prescornițoiu, dr. Remus Florin Ricu și dr. Violeta Ududek.

O mică dispută

Un singur alegător a fost deranjat de faptul că membrii comisiei nu ar respecta lucrurile: „În alți ani se vota unul singur și restul numelor se tăiau, așa eu de unde știu că voi nu puneți ștampila unde vreți?!‟ Președintele Consiliului de Cenzură, dr. Mocanu l-a asigurat pe colegul său de breaslă că regulamentul este respectat întocmai și că nu se mai practică demult tăierea numelui celorlalți candidați de pe liste. Lucrurile s-au rezolvat în cele din urmă, fără alte incidente. La ora 15:28, la urne s-au prezentat 101 persoane.

Joi seară, după întocmirea procesului verbal, președintele Comisiei Electorale Teritoriale Vancea, dr. Ionuț Mocanu ne-a comunicat rezultatul alegerilor. „După încheierea votării și deschiderea urnei cu voturile pentru reprezentanții în Consiliul CMS Vrancea s-a constatat:

 1. Numărul total al medicilor activi în jud. Vrancea – 246

 2. Numărul total al medicilor cu drept de vot înscriși pe liste – 177

 3. Numărul total al medicilor prezenți la vot – 130

 4. Numărul total de voturi valabil exprimate pentru fiecare candidat, astfel:

 1. Dr. Iacob Florinel – 96

 2. Dr. Nedelcu Mihai – 53

 3. Dr. Lupu Irina – 44

 4. Dr. Caragață Dumitru – 42

 5. Dr. Ricu Remus – 38

 6. Dr. Armencea Bogdan – 37

 7. Dr. Hanță Vlad – 31

 8. Dr. Gavriloiu Constantin – 29

 9. Dr. Nedelcu Miron (medic primar) – 27

 10. Dr. Ududek Violeta (medic specialist) – 27

 11. Dr. Cozma Dragoș Cătălin

 12. Dr. Prescornițoiu Ana-Elena – 23

 13. Dr. Bunghez Cătălin – 22

 14. Dr. Stoian Gabriel – 21

 15. Dr. Neculai Silvia Cristina – 20

 16. Dr. Pîslaru Mirel Mihăiță – 20

 17. Dr. Ursu Lucian – 18

 18. Dr. Ignea Daniela – 16

 19. Dr. Mazăre George – 15‟, se arată în procesul verbal întocmit de dr. Ionuț Mocanu, președintele Comisiei Electorale sub atenta supraveghere a dr. Tatiana Sălăvăstru, secretarea Comisiei și a dr. Neculai Lazăr, membrul Comisiei.

Câștigătorul alegerilor pentru Adunarea Generală este dr. Florinel Iacob cu un total de 98 de voturi. Iar cei 11 reprezentanți ai Consiliului teritorial sunt: dr.Florinel Iacob, dr. Mihai Nedelcu, dr. Irina Lupu, dr. Dumitru Caragață, dr. Remus Ricu, dr. Bogdan Armencea, dr. Vlad Hanță, dr. Constantin Gavriloiu, dr. Nedelcu Miron (medic primar), dr. Violeta Ududek (medic specialist) și dr. Dragoș Cătălin Cozma.

Votarea s-a încheiat fără incidente sau reclamații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here