Viorica Dăncilă – despre personalităţile feminine care o inspiră: Regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu

0
208

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat, joi, că între personalităţile feminine din România care pot reprezenta un model şi care o inspiră se numără Regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu, pentru modul în care şi-au apărat ţara şi s-au implicat. „În primul rând, Regina Maria, Ana Aslan, sunt foarte multe femei care pot reprezenta un model, nu numai pentru mine ca femeie, dar şi pentru bărbaţi, pentru că modul în care s-au comportat, modul în care şi-au apărat ţara, modul în care s-au implicat, cred că merită admiraţia tuturor românilor. Ecaterina Teodoroiu, sunt multe femei care merită aprecierea noastră a tuturor”, a declarat Dăncilă, într-o conferinţă de presă, întrebată care ar fi trei personalităţi femei din istoria României, care au avut un impact major în societatea românească şi care o inspiră şi pe ea.

Întrebată dacă se consideră un model pentru femeile din România, preşedintele PSD a spus: „Acest lucru nu trebuie să-l stabilesc eu, eu nu am această aroganţă şi nu-mi place niciodată să vorbesc despre mine”. „Eu cred că acest lucru trebuie să-l decidă femeile din România, pentru că fiecare are lucruri bune, are lucruri mai puţin bune, important este să preluăm de la toţi lucrurile bune”, a adăugat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a precizat că dacă va ajunge președintele României, vilele de protocol dedicate preşedintelui vor fi integrate într-un program pentru copiii orfani din România. „Pe tot parcursul mandatului, vilele de protocol dedicate preşedintelui vor fi integrate într-un program dedicat copiilor orfani din România. Vor fi deschise pentru copiii orfani din România. Cred că acesta este un lucru de normalitate şi cred că trebuie avut în vedere de toţi cei care fac politică la nivel înalt, pentru că trebuie să fim sensibili la cei care au nevoie de sprijinul nostru, iar pentru mine copiii orfani, copiii săraci vor fi o prioritate”, a spus Dăncilă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că nu va utiliza prerogativele graţierii decât pentru persoanele „cu adevărat demne de compasiune”, iar cele acuzate de fapte grave sau condamnate pentru fapte de corupţie nu vor beneficia „sub nicio formă” de clemenţa prezidenţială. Viorica Dăncilă a mai afirmat că va organiza trimestrial şi de câte ori va fi necesar şedinţe CSAT, iar în caz de criză va convoca CSAT „în maximum 24 de ore”. De asemenea, a adăugat că, dacă va deveni preşedinte, va avea trimestrial audienţe cu cetăţenii României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here