GALERIE FOTO: Orășelul copiilor și Târgul de Crăciun din Focșani se deschid de Moș Nicolae

0
7987

Centrul Cultural Vrancea a scos la licitație organizarea evenimentului cultural-artistic și de divertisment intitulat „Vrancea Dalbă“. ,,Prin organizarea evenimentului cultural-artistic și de divertisment intitulat Vrancea Dalbă ne propunem ca numărul persoanelor ce vizitează județul Vrancea să crească în această perioadă, iar organizarea programului cultural artistic și de divertisment să ajute la promovarea pe plan național și internațional a zonei noastre şi din punct de vedere cultural și tradițional“, susțin organizatorii evenimentului. Pe scena care va fi ampalsată în Piața Unirii vor fi organizate spectacole speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, în care vor predomina colindele, în zilele de 6, 14, 15,16, 22, 23, 25, 26 și 27 decembrie, vor urca mai mulți artiști de top din care amintim: Paula Seling, The Sky, Mircea Vintilă, Laura Bretan, Oana Sîrbu, Narcisa Suciu, Mihai Trăistariu, Fuego, Bogdan Mihai, Ianna Novac, Eden Loren, Ducu Bertzi, Oliver Kaye.

În deschiderea programului artistic de divertisment se va organiza o caravană care să parcurgă un traseu stabilit de comun acord cu autoritatea contractantă, în intervalul orar: 11.00 – 12.00. Astfel, organizatorii au pregătit și Caravana lui Moş Crăciun cu personajele magice din Ţara lui Moş Crăciun care se va plimba prin oraş, spre încântarea celor mici. Pe parcursul traseului caravana se va opri în anumite locaţii, pentru a realiza mini-spectacole de dans, precum și concursuri și entertaiment cu publicul prezent. Punctul de final al traseului caravanei va fi în Piața Unirii din Municipiul Focşani. Artiștii din caravană vor realiza momente artistice pentru copii și adulţi în Piaţa Unirii, în intervalele orare: 12.00 – 14.00 și 17.30 – 19.00. Caravana va fi alcătuită personaje specifice Sărbătorilor de Iarnă: Spiriduși, Reni, Crăciunițe, Oameni de Zăpadă, Moș Crăciun, etc. De asemenea, în data de 14 decembrie, la sala Balada se va desfășura ediția a XVIII-a a Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă, care este inclus ca parte componentă a evenimentului Vrancea Dalbă.

De reținut că și Primăria municipiului Focșani a început pregătirile pentru cele mai frumoase sărbători de peste an, sărbătorile de iarnă. Astfel, primarul Cristi Misăilă a anunțat că au început acțiunile de împodobire a orașului cu iluminatul specific sărbătorilor de iarnă. ,,Primăria municipiului Focșani a demarat pregătirile pentru împodobirea orașului specific sărbătorilor de iarnă. Deja se lucrează la montarea istalațiilor de iluminat specific sărbătorilor de iarnă, iluminat care anul acesta va fi unul cu totul deosebit. Vom avea instalații specifice sărbătorilor de iarnă pe toate bulevardele și străzile importante, în Piața Unirii, la intrarile în municipiu, dar și în parcuri și zone de agrement”, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Mai trebuie știut că anul acesta, patinoarul închiriat de municipalitate va fi montat în Piața Unirii. Patinoarul va avea o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi iar focşănenii vor avea asigurat accesul liber, graţie unei iniţiative a Primăriei municipiului Focşani. ,,La fel ca în anii trecuți, Primăria Focșani a închiriat un patinoar unde focșănenii, în special copiii, își pot petrece într-un mod plăcut timpul liber. De reținut că anul acesta patinoarul va fi amplasat în Piața Unirii, unde va fi creată o zonă specifică sărbătorilor de iarnă, cu figurine, instalații de iluminat și alte surprize pe care municipalitatea le pregătește pentru cei mici“, a susținut primarul Cristi Misăilă.

Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Unirii

De asemenea, în zona centrală a oraşului va fi organizat Târgul de Crăciun care va funcționa în perioada 6 decembrie 2018-7 ianuarie 2020. „Perioada Sărbătorilor de Iarnă este poate cea mai așteptată din an, atât de cei mici cât și de cei mari, care își doresc să se bucure din plin de magia acestor zile de neuitat. Pentru a marca în mod festiv aceste sărbători, Primăria Municipiului Focșani își propune să organizeze Târgul de Crăciun de la Focșani – ediția 2019. În acest sens, ne adresăm în mod public tuturor producătorilor locali și agenților economici interesați, pe care îi invităm să participe la acest eveniment plin de surprize și noutăți. Menționăm faptul că în cadrul Târgului de Crăciun ne dorim să se regăsească DOAR produse tradiționale, în special cele de sezon“, a precizat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă. În cadrul Târgului de Crăciun puteţi cumpăra de la vânzătorii din căruțele vieneze și căsuţele din lemn amenajate de jur-împrejurul Pieţei Unirii obiecte tradiţionale, dar şi produse alimentare specifice acestei perioade din care nu vor lipsi dulciurile specifice sărbătorilor de iarnă.

Târgurile de Crăciun au devenit o tradiţie în ultimii ani, fiind organizate în marile oraşe, de la Cluj Napoca, Sibiu, la Bucureşti. Sunt evenimente cu artişti autohtoni, spectacole folclorice, colinde tradiţionale care îi introduc pe români în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Focşani a reunit numeroşi artişti români, manifestarea fiind deja una de tradițe și foarte bine primită de vrânceni.

Concurs pentru desemnarea celor mai frumoase vitrine din Focșani

De reținut că Primăria Municipiului Focșani a lansat un concurs public pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor din incintă de către operatorii economici din oraș. Acest concurs se adresează operatorilor economici și va fi derulat de două ori pe an astfel: în perioada 20 decembrie – 24 ianuarie (pentru perioada sărbătorilor de iarnă); în perioada de 12 zile, ce va începe cu 6 zile înaintea zilei stabilite pentru sărbătorirea Învierii Domnului (pentru perioada Sfintelor Sărbători Pascale). Cele mai frumoase vitrine vor fi premiate de municipalitate astfel: locul I – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10000 lei; locul al II-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 75%, dar nu mai mult de 7500 lei; locul al III-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5000 lei. Concursul se va desfășura pe șase zone din Municipiul Focșani, respectiv Centru, Obor, Est, Vest, Sud și Cartierul Mândrești. În total se vor acorda 18 premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here