Activități împotriva violenței la Colegiul „Gheorghe Asachi”

0
99

În perioada 01 – 19.11.2019 elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani au participat la proiectul educaţional „Campania naţională – 19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”, organizat de F.I.C.E. Romania. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul IPJ Vrancea – reprezentat de dna comisar Monica Manolache – şi a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, reprezentat de comisar şef Răzvan Candrea şi de dna inspector de specialitate psiholog Ionelia Neacşu.

Principalele obiective urmărite au fost: stoparea abuzului și a tuturor formelor de violență împotriva copiilor; eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor în sferele publice și private; reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități; reducerea semnificativă a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

Proiectul a contribuit la crearea unei culturi a non-violenței în rândul elevilor participanţi, fiind evidențiate reacțiile copiilor de denunțare a actelor de violență și de susținere a acelor abuzați, oprimați.

Prof. Daniela Ciolpan

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here