Ședință extraordinară a Consiliului Local; proiectul de logo al Focșaniului, supus aprobării

0
383

Propunerea de logo al municipiului Focșani va fi supusă votului, astăzi, în ședința Consiliului Local. Propunerea de logo este o imagine simplă, cu două mâini unite, semn al unirii, formând litera U, care susțin obeliscul din centrul municipiului, redat în plan, cu forme geometrice. Propunerea de logo pentru Focșani a fost analizată la nivelul Universității de Arte „Nicolae Grigorescu”. „Din punct de vedere grafic logo-ul încheagă o identitate publică specifică, cu suficientă forță compozițională. În ansamblul său, acesta posedă o virtuozitate grafică, puternică și distinctă. Documentarea realizată ne permite să spunem că are un spirit sintetic ce concordă cu creațiile similare contemporane, fie ele locale sau internaționale. Formele simple au un impact mai mare, la nivelul percepției emoționale, decât ar fi avut-o variantele încărcate cu detalii narative irelevante. Liniile compoziționale sunt sigure, cu o dinamică decorativă fluentă și converg pentru a asigura toate calității necesare unui logo: simplu, memorabil, versatil și sugestiv”, arată Dinu Dumbrăviceanu, profesor universitar la Universitatea de Arte „Nicolae Grigorescu”.

Logo-ul a fost realizat de Gabriel Pavel, fiul caricaturistului Constantin Pavel, care a câștigat licitația organizată de administrația locală. Logo-ul municipiului va fi folosit în toate formele de comunicare vizuală ale administrației locale. Soluția achiziționării serviciului realizării logo-ului a fost luată de administrația locală după ce au fost două organizate două concursuri însă niciuna dintre variantele propuse nu a fost declarată câștigătoare. Propunerea de logo a fost discutată în ședința Subcomisiei de Dialog Social de la Primărie.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local se află 11 proiecte de hotărâre care vor fi discutate de aleșii locali. Printre proiecte supuse dezbaterii se află și cel referitor la aprobarea solicitării către Guvernul României de prelungire a termenului prevăzut privind transmiterea terenului pe care se află drumul de acces către cartierul de locuințe de pe Calea Munteniei. După preluarea terenului, administrația locală avea un termen de trei ani în care să amenajeze drumul către cartierul de locuințe însă, din cauza procedurilor de achiziție publică, abia anul acesta a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru drumul care asigură accesul către ansamblul rezidențial existent. Funcționarii Primăriei Focșani estimează că, pentru finalizarea lucrărilor la acest drum, ar mai fi nevoie de trei ani și șase luni, pentru realizarea tuturor documentațiilor și studiilor tehnice, proiectare și realizarea lucrărilor. Reamintim că, la finele anului 2016 a fost semnat protocolul prin care terenul, cu o suprafață de 2604 metri pătrați, a fost trecut din domeniul public al statului și administrarea MApN, în domeniul public al municipiului Focșani. Terenul a fost acordat de MApN după ce municipalitatea a cedat un teren de peste 2600 metri pătrați în Cimitirul Sudic pentru amenajarea unui cimitir militar de garnizoană. Hotărârea de Guvern a stins conflictul care există de ani de zile între Armată și locatarii din zonă. Au fost zeci de procese între oamenii din zonă, Primăria Focșani și Ministerul Apărării Naționale, ajungându-se până la blocarea accesului către propriile locuințe pentru oamenii care locuiesc acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here