Încăierare cu scânduri, răngi, cuțite și un pistol între membrii a două familii

0
6890

Trei bărbați, membri ai aceleiași familii, au fost arestați la finele săptămânii trecute într-un dosar în care se fac cercetări pentru tentativă la omor, complicitate la tentativă la omor, lovire sau alte violențe, tulbuirarea ordinii și liniștii publice, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Reținerea celor trei s-a făcut vineri, iar sâmbătă pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Măsurile preventive au fost dispuse de magistrații Tribunalului Vraancea, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – S (…) ALIN, cercetat pentru infracţiunile de tentativă la omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 193 alin. 2 Cod penal, art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; – S (…) ION FERNANDO, zis BOBI, cercetat pentru infracţiunile de complicitate la tentativă la omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) S (…) CERCEL, cercetat pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe , nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare inculpat, începând cu 16.11.2019 până la 15.12.2019. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia (…)” a hotărât instanţa. Soluţia judecătorilor nu este definitivă şi, potrivit unor surse, s-a făcut deja contestație în acest caz. Astfel, dosarul va ajunge la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Galați care va decide dacă cei trei rămân în arest sau nu.

Arestarea celor trei bărbaţi s-a făcut după un scandal în care au fost implicaţi în după-amiaza zilei de 10 noiembrie a.c.. Potrivit unor surse, tatăl şi cei doi fii ai săi care acum sunt în aarest, înarmaţi cu un pistol, cuţite, răngi şi scânduri, au lovit trei persoane, membre ale aceleiaşi familii, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică.

Se pare că tensiunile dintre cele două familii durează de câteva luni și ar avea legătrură cu căsătoria a doi tineri, membri ai celor două familii care s-au încăierat în după-amiaza zilei de 10 noiembrie a.c. Bărbatul arestat alături de fiii săi este şi tatăl unei fete minore. Între cele două familii ar fi existat o înțelegere cu privire la căsătoria copiilor lor, în sensul că tatăl arestat acum ar fi fost dde acord să-şi lase fata în familia părţilor vătămate, dar fără ca băiatul care urma să o ia de nevastă să întreţină relaţii sexuale cu ea până la vârsta de 16 ani. Înţelegerea nu ar fi fost respectată, motiv pentru care bărbatul arestat a mers la familia victimelor şi şi-a luat fata acasă. Din acel moment prietenia dintre cele două familii s-a stricat, existând în peermanență tensiuni. Conflictul a escaladat în ziua alegerilor, atunci când inculpații și părțile vătămate s-au întâlnit şi au fost la un pas să se omoare. Inițial în dosar s-au făcut cercetări pentru loviri sau alte violențe, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată ulterior. Potrivit unor surse, în dosar s-au fi făcut și o percheziție în timpul căreia anchetatorii au căutat probe care să-i ajute în anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here