Tentativă de OMOR, la Jariștea; bărbat lovit cu SECUREA în zona capului

0
4424

Alcoolul şi discuţiile în contradictoriu i-au luat minţile unui bărbat de 57 de ani din comuna Jariştea, care în seara zilei de joi a fost la un pas să-şi omoare un consătean. L-a lovit pe acesta de mai multe ori cu o secure în zona capului şi doar o minune a făcu ca cearta lor să nu se transforme într-o adevărată tragedie. În prezent, inculpatul se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea, iar victima la spital pentru îngrijiri medicale.

Fapta a fost comisă în seara zilei de joi, puţin după ora 19.00, în locuinţa inculpatului. Acesta din urmă era băut, iar victima a ajuns în casa sa cu scopul de a-şi chema mama acasă. Potrivit unor surse, starea conflictuală dintre cei doi ar fi mai veche. Când s-au întâlnit, victima şi inculpatul au început să aibă discuţii în contradictoriu şi apoi să se îmbrâncească. În timpul altercaţiei, inculpatul a zărit o secure pe care a luat-o şi a lovit victima cu ea de mai multe ori în zona capului. Din fericire, bărbatul agresat nu a fost lovit cu tăişul şi a reuşit să se apere cu braţul. Cu toate acestea, a suferit leziuni şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. La un moment dat, victima a reuşit să fugă din casa inculpatului şi a plecat spre locuinţa sa. De aici a sunat la 112 şi a sesizat cele întâmplate. Urmare a sesizării, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au început o anchetă pentru a stabili situaţia de fapt.

“Fapta a fost comisă în seara zilei de 14.11.2019 şi iniţial a fost încadrată la loviri sau alte violenţe. Ulterior, după administrarea probatoriului în cauză şi primirea concluziilor medico-legale, s-a schimbat încadrarea în tentativă de omor şi s-a dispus reţinerea unui bărbat. Astăzi (vineri-n.r), acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. La audieri inculpatul a recunoscut comiterea faptei”, ne-a declarat Luminiţa Dogaru, procuror şef secţie Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Reţinerea bărbatului de 57 de ani s-a făcut în noaptea de joi spre vineri, iar vineri el a ajuns în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile.

(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului P (…) NECULAI, cercetat pentru infracţiunea de omor în forma tentativei, prev. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.11.2019 şi până la data de 14.12.2019. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru apărătorul din oficiu, în suma de 313 lei, se va suporta din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 15.11.2019, ora 16.30”, se arată în hotarârea instantei.

Fapta de la Jariştea este cea de-a doua de acest gen care are loc în ultima săptămână. Sâmbăta trecută a fost scandal la Nereju, localitate în care un bărbat a fost înjunghiat tot de un consătean. Şi în acest caz, inculpatul în vârstă tot de 57 de ani a fost arestat preventiv fiind acuzat de tentativă la omor.

Ancheta în cazul tentativei de omor de la Nereju a arătat faptul că persoana vătămată se afla la un bar din localitate unde consuma alcool. În acelaşi loc se aflau şi fiul vitreg al inculpatului, dar şi un nepot al acestuia. Pentru că persoana vătămată era băută bine, proprietarul barului a refuzat să-i mai vândă alcool, situaţie care a deranjat-o pe aceasta şi a început să facă scandal. De supărare, victima s-a şi dezbrăcat de o parte din hainele cu care era îmbrăcată şi a rămas la bustul gol. În momentul în care i-a văzut pe fiul vitreg şi pe nepotul inculpatului, victima a început să le adreseze acestora injurii şi să le spună că nu îi este frică de ei. În timp ce victima făcea scandal, în stradă şi-a făcut apariţia şi inculpatul care locuieşte aproape de barul cu pricina. Acesta avea asupra sa un cuţit pe care nu îl purta la vedere, ci pe sub haine. Inculpatul a început să se certe cu persoana vătămată, după care şi-a ridicat hainele şi a scos de la pantaloni cuţitul cu care a înjunghiat victima în abdomen. După incident, persoana vătămată a vrut să plece de la faţa locului dar la scurt timp s-a prăbuşit la pământ inconştientă. În acel moment martorii au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns poliţia şi ambulanţa. Astfel, victima a ajuns la spital unde medicii au constatat că i-a fost pusă viaţa în pericol, iar inculpatul la sediul Parchetului pentru audieri, fiind apoi reţinut şi arestat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here