Tânăr arestat pentru spargerea mai multor case, în Focșani

0
3153

Un tânar de 24 de ani, din Focşani a fost arestat joi seara, sub acuzaţia de furt. Reţinerea lui a fost făcută miercuri, iar joi a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile. În sarcina lui s-au reţiinut trei infracţiuni de furt calificat.

(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C (…) GEORGIAN NICUŞOR, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, faptă prevăzută de art. art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b şi d, alin. 2 lit. b Cod penal (trei acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie 2019, ora 19.30 dată la care expiră măsura reţinerii preventive şi până la data de 13 decembrie 2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă (…)”, se arată în hotărarea judecătorilor. Decizia nu este definitivă, inculpatul având posibilitatea să facă contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Faptele pentru care a fost arestat au fost comise în noaptea de 12/13 noiembrie a.c. Potrivit informaţiilor primite de la anchetatori, acesta a spart trei case. Din una nu a sustras nimic, dintr-o alta a furat câteva bijuterii, iar din ultima nu a putut sustrage nimic pentru că a fost surprins de proprietari care au alertat poliţia. Astfel, oamenii legii au găsit asupra lui bunurile furate după spargerile anterioare. “În noaptea de 12/13.11.2019 o persoană necunoscută a pătruns într-un imobil de pe raza municipiului Focșani prin escaladarea şi forțarea ferestrei, de unde a sustras mai multe bunuri, în valoare totală de 1200 de lei. Tot în aceeași noapte s-a pătruns într-un alt imobil, situat la o distanță de aproximativ 30 de metri față de față de cel de mai sus, nefiind însă sustras vreun bun. În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Focșani a fost identificat principalul suspect în cele două cauze, fiind vorba de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Focșani. La data de 14.11.2019 a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de acesta, tânărul fiind prezentat Judecătoriei Focșani, care a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru o perioadă de 30 de zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Tânărul nu este la prima abatere. În trecut el a mai fost condamnat pentru infracţiuni de furt, iar în vara anului 2017 a ajuns din nou în arest pentru o infracţiune de tâlhărie. Atunci, el a smuls telefonul din mâna unei victime care se afla într-un parc din Focşani. Pentru această faptă a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare la care s-a adăugat un rest de 121 de zile rămas neexecutat dintr-o altă pedeapsă primită pentru furturi. De asemenea, în 2018 a mai fost condamnat la amendă penală pentru port fără drept de obiecte periculoase.

Bărbatul trimis din nou după gratii ieşise din puşcărie în luna iulie a acestui an. El nu a negat faptele comise în noaptea de 12/13 noiembrie a.c., spunând că era băut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here