Operaţie de separare a două surori siameze cameruneze, realizată cu succes în Franţa

0
260

O operaţiune delicată care a permis separarea a două surori siameze din Camerun, în vârstă de un an şi unite în zona abdomenului, a fost realizată „cu succes” miercuri în Franţa, a anunţat centrul spitalicesc Les Hospices Civils de Lyon, precizând că Bissie şi Eyenga Merveille sunt acum gemene, relatează AFP.

Născute pe 6 noiembrie 2018 în Camerun, fetele au fost separate de experţii secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului Femme Mere Enfant (HFME) din cadrul Les Hospices civils de Lyon, estul Franţei. Ele erau unite în zona abdomenului, având o parte a ficatului în comun, precizează un comunicat.

În prezent, fetiţele sunt în stare stabilă la terapie intensivă. Operaţia a durat cinci ore şi a mobilizat două echipe, în total circa 20 de persoane, care s-au ocupat de fiecare copil. Este vorba despre prima operaţie de acest gen realizată de unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din Franţa. „Am stabilit un grup de anestezişti, chirurgi şi medici de la terapie intensivă şi fiecare specialitate a evaluat îngrijirile specifice necesare în cazul fiecărei fetiţe”, a declarat profesorul Pierre-Yves Mure, şef adjunct al secţiei de chirurgie pediatrică de la Spitalul Femme Mere Enfant, citat într-un comunicat de presă.

La ieşirea de la terapie intensivă, copiii vor fi transferaţi la secţia de chirurgie pediatrică pentru monitorizare. Respinsă de tatăl surorilor siameze şi de o parte a familiei sale, mama fetiţelor s-a refugiat la spitalul de obstetrică-ginecologie din Yaounde, capitala Camerunului, unde copiii au crescut în aşteptarea operaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here