Lia Olguţa Vasilescu: Ministrul Cîţu miorlăie că vine austeritatea, nu își cunoaște nici măcar atribuţiile

0
238

Vicepreşedintele PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a reacţionat, joi, la declaraţiile ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, afirmând că acesta „miorlăie că vine austeritatea peste români din cauză de PSD”, dar „nu-şi cunoaşte nici măcar atribuţiile”.

„Să îi răspundem şi ministrului Cîţu, care a ieşit azi ca mâţu să miorlăie că vine austeritatea peste români din cauză de PSD, deşi guvernează ei… Se plânge de un deficit de sub 3 miliarde lei la pensii anul acesta. Când noi am preluat guvernarea, acest deficit era de 16 miliarde lei. (…) Tocmai transferul contribuţiilor pe care îl contesta PNL, fiindcă nu au cum să recunoască faptul că ieşeau degeaba în piaţă la proteste când noi aveam dreptate să facem această inginerie, a ajutat la scăderea deficitului şi la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru că pensiile nu au crescut din împrumuturi, ci din mai buna colectare la buget, ca urmare a transferului contribuţiilor”, a scris Vasilescu, pe Facebook.

Ea a susţinut că, pentru eliminarea totală a deficitului la pensii, „trebuie închis cercul şi adoptată legea lui Teodorovici care prevede reincriminarea infracţiunii de stopaj la sursă”. Potrivit Olguţei Vasilescu, sunt încă mulţi angajatori care nu „varsă” contribuţiile, deşi acestea reprezintă acum banii angajaţilor. „Cîţu nu îşi cunoaşte nici măcar atribuţiile ca ministru de Finanţe. El mă acuza pe mine, ministrul Muncii, de proasta colectare a contribuţiilor. Apocalipticule, e fix jobul tău ca ministru de Finanţe, pentru asta te plătim!”, i-a transmis Vasilescu lui Cîţu.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că ministrul Florin Cîţu „plimbă nişte zvonuri că s-au furat bani de la buget şi e penal şi e grup infracţional”. „Ce bani am furat noi? De unde? Cât? Ce fumezi?”, l-a întrebat liderul social-democrat pe ministrul Cîţu. „Spune că deficitul nu poate fi ţinut sub 3% anul acesta. Noi am putut. (…) Banca Mondială spunea săptămâna trecută că se poate”, a completat Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a precizat că „tot ceea ce eu am prezentat ca ministru de Finanţe au fost date pe care întreaga echipă de profesionişti le prezintă în mod clar şi îşi asumă acele date. Cu alte cuvinte, îi recomand domnului Vasile Cîţu să îl consulte pe colegul de Cabinet, domnul ministru al Justiţiei, domnul Predoiu, care să îi explice în mod foarte clar ceea ce înseamnă sau care sunt consecinţele unui denunţ calomnios”.

El a calificat ca fiind o „afirmaţie la fel de neadevărată” şi pe aceea conform căreia la Ministerul Dezvoltării există facturi neachitate în valoare de 5 miliarde de lei. „Un lucru total neadevărat. S-au făcut plăţi la Ministerul Dezvoltării pentru Planul Naţional de Dezvolare Locală de peste 5 miliarde de lei, iar, la momentul la care noi am plecat de la guvernare, facturile depuse la Ministerul Dezvoltării erau de aproximativ un miliard de lei pe care la fel îl rog pe dl Cîţu să le achite în cel mai scurt timp”, a spus Teodorovici.

Fostul ministru de Finanţe a mai susţinut că Florin Cîţu „face o confuzie” în ceea ce priveşte titlurile de angajament. „Titlurile de angajament sunt necesare pentru a putea să semnezi contracte, să faci angajamente”, a menţionat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here