ULTIMA ORĂ! Atenție la cumpărăturile on-line de Black Friday!

0
565

Cumpărăm din ce în ce mai mult din on-line, astfel că e bine să respectăm regulile minime pentru a evita să devenim victima unei infracțiuni în mediul virtual:

• Fiți siguri că dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face cumpărături on-line este configurat corespunzător și că accesați o conexiune la internet sigură.

• Dacă sunteți victima unei fraude on-line, sesizați incidentul la poliție, precum și la banca emitentă a cardului compromis.

• Verificați situația contului dumneavoastră, folosind sistemele de on-line banking des, pentru a putea observa atunci când există tranzacții pe care nu le-ați realizat.

• Plățile on-line sunt mai sigure la comercianții care au adoptat sistemul 3D Secure, identitatea titularului fiind verificată nu doar prin cunoașterea datelor înscrise pe cardul bancar, ci și prin confirmarea faptului că este în posesia numărului de telefon declarat la bancă (fiind necesar ca acesta să introducă un cod primit prin SMS pentru a autoriza plata).

• Verificați mereu adresa web pe care vă aflați în câmpul browserului web, existând posibilitatea ca în urma accesării unui link să fi fost redirecționat către un site de phishing! Se recomandă introducerea manuală a website-ului, comparativ cu accesarea acestuia dintr-un e-mail promoțional.

Comunicat IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here