Scutiri de penalități pentru focșănenii care își achită datoriile

0
331

Focșănenii cu datorii la bugetul local mai au o lună la dispoziție pentru a beneficia de anularea penalităților dacă își vor plăti obligațiile bugetare principale. Ștergerea penalităților este considerată o măsură benefică atât pentru contribuabili cât și pentru bugetul local, care va recupera măcar obligațiile principale. Conform Hotărârii Consiliului Local, cei care vor să obțină anularea accesoriilor trebuie să respecte mai multe condiții pentru acordarea facilităților fiscale propuse de municipalitate.

Astfel, în primul rând, trebuie achitate toate obligațiile fiscale, așa cum sunt trecute în decizia de impunere. În al doilea rând, cererea de anulare a accesoriilor trebuie depusă până la 15 decembrie. Dacă solicitarea este depusă după această dată, este anulată acordarea facilităților. Hotărârea se aplică atât pentru obligațiile fiscale datorate bugetului local, cât și amenzilor administratate de organul fiscal local sau obligațiilor bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale.

Facilitățile se aplică persoanelor fizice, dar și firmelor care au datorii principale restante mai mici de un milion de lei la 31 decembrie. Condițiile care trebuie respectate de focșănenii care vor să beneficieze de această facilitate : „a) toate obligaţiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, administrate de organul fiscal local, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv; b) sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligaţiile bugetare principale şi accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; c) debitorul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor. Această condiţie se consideră îndeplinită şi în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declaraţii fiscale, obligaţiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal local; d) debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condiţiilor prevăzute la lit. a) – c), dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019 inclusiv, sub sancţiunea decăderii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here