SUA: Un transplant de penis, realizat cu succes în cazul unui veteran de război

0
549

Un transplant de penis, scrot şi perete abdominal inferior a fost realizat cu succes în cazul unui veteran de război în Statele Unite, informează DPA. La mică distanţă după frica de moarte, cea mai temută rană în rândul militarilor care luptă în Irak şi Afganistan este aceasta: o explozie care să îi lase fără organele genitale.

Pentru un astfel de militar rănit, o şansă reală de a beneficia de o viaţă sexuală sănătoasă şi de fericire s-a prezentat sub forma unui transplant de penis, scrot şi perete abdominal inferior. Transplantul, ce a inclus şi mulţi dintre nervii, muşchii şi vasele sangvine care deservesc acele organe, a fost descris pe larg în ediţia de joi a New England Journal of Medicine.

Beneficiarul este un tânăr militar care şi-a pierdut penisul, scrotul, ambele testicule şi cea mai mare parte a ambelor picioare atunci când a călcat pe o bombă pe marginea unui drum din Afganistan. La aproximativ 19 luni după transplantul său de penis, veteranul de război poate să urineze stând în poziţie verticală pe picioarele sale prostetice, au dezvăluit medicii de la Johns Hopkins School of Medicine din Baltimore. De asemenea, el simte atingerile la nivelul axului şi vârfului noului său penis, prezintă erecţii aproape normale şi poate să ajungă la orgasm.

Pentru restul vieţii sale, fostul militar va trebui aproape cu certitudine să ia medicamente anti-respingere, care îl fac mai vulnerabil la infecţii, afecţiuni hepatice şi anumite tipuri de cancer. În plus, el nu va putea să devină tatăl biologic al unor copii. Considerentele etice interzic transferul de testicule, care produc spermă ce conţine ADN-ul donatorului decedat.

Cu toate acestea, pentru un bărbat tânăr ale cărui răni erau prea extinse pentru o operaţie convenţională de chirurgie reconstructivă, posibilitatea de a beneficia de un nou penis, pe care îl simte şi care funcţionează la fel ca acela pe care l-a avut în trecut reprezintă „o chestiune foarte importantă”, a declarat Richard Redett, chirurgul care a coordonat echipa de transplant, din care au făcut parte 35 de profesionişti medicali. Operaţia a durat 14 ore.

În acelaşi articol, Richard Redett şi colaboratorii lui au spus că veteranul de război „se simte din nou întreg”. Fostul militar continuă să trăiască independent şi şi-a reluat studiile cu normă întreagă. „El este foarte satisfăcut de transplant şi de implicaţiile pe care acesta le are pentru viaţa lui viitoare”, a adăugat echipa medicală.

Acesta este cel de-al patrulea succes confirmat pentru un transplant de penis realizat de la un donator decedat la un pacient care şi-a pierdut propriul penis din cauza unei boli sau a unui accident.

Cazul prezentat în New England Journal of Medicine este însă de departe cel mai extensiv transplant de organe genitale realizat până în prezent. Operaţia a avut loc în Baltimore în martie 2018, efectuată de o echipă care a revoluţionat domeniul transplanturilor de ţesuturi moi precum cele de mână şi cele de faţă. „Acesta este cu adevărat un salt cuantic”, a declarat medicul Curtis Cetrulo, medic chirurg la Massachussetts General Hospital, coordonatorul echipei care a realizat primul transplant de penis din Statele Unite, realizat în 2016.

Pentru a-i reda veteranului organe genitale externe, Curtis Cetrulo spune că echipa de medici de la Johns Hopkins School of Medicine a beneficiat de cunoştinţele medicale acumulate nu doar în urma primelor trei transplanturi de penis realizate în Statele Unite, ci şi de cele obţinute în urma celor 100 de transplanturi de mână şi 140 de transplanturi de faţă realizate în Statele Unite.

Articolul integral pe – https://bit.ly/2rD05Bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here