GALERIE FOTO: Fotbal – Focșănenii, la prima victorie limpede din acest campionat!

0
198

CSM Focșani 2007 a avut un început de campionat cu mult sub ceea ce și-au dorit jucători și conducere a echipei. A câștigat câteva jocuri, a terminat la egalitate altele, dar niciodată nu a avut evoluții convingătoare. Nici acasă, nici pe terenuri străine. Meciul de vinerea trecută a adus pe Milcovul o formație a Focșaniului care chiar a jucat fotbal de calitate: limpede, orientat pe poartă, cu finalizare – cu goluri ori cu mingi trimise pe spațiul porții sau spre poartă. Cu combinații cu rost, cu presing și posesie care nu a lăsat echipa oaspete să aibă mingea. La formația focșăneană au fost frământări, căutări, au fost spuse vorbe deloc laudative la adresa valorii jucătorilor. Meciul cu Oțelul a arătat că adevărul despre valoare sau lipsa valorii – jucătorilor ori antrenorilor – nu se relevă în timpi foarte scurți. Se spune că timpul nu iartă ceea ce-i făcut fără acordul lui.

Se pare că, în sfârșit timpul a început să permită și formației focșănene să adune puncte din meciuri de ținut minte, așa cum a fost cel de vinerea trecută. Rămâne ca focșănenii să confirme în etapele ce vin. Probabil că metodele de lucru ale antrenorului Alin Chița i-au permis acestuia să vadă – și să pună în valoare – calități ale jucătorilor doar bănuite, sau afirmate fără a fi demonstrate până acum. A inovat cu talentatul puști Andrei Paizan, de doar 17 ani, mai degrabă tehnic decât bătăios, și l-a trimis să joace pe banda dreaptă, dar din postură de fundaș, iar Andrei a făcut un joc impecabil.

L-a așezat în fața apărării pe, uneori, vulcanicul, dar bătăiosul și tehnicul Ștefan Pădineanu, mai degrabă conducător de joc decât jucător defensiv, iar acesta a reușit o prestație, de asemenea impecabilă. I-a reașezat pe locurile pe avuseseră cele mai bune evoluții – pe benzi, pe Ionuț Manu și Ștefan Lupu ambii, marcatori și cu contribuție consistentă la meciul foarte bun al CSM Focșani 2007. În avancronica meciului de vineri anticipam că dacă Alin Chița va avea inspirație în alcătuirea echipei va putea veni și victoria. Poate a fost și inspirație, dar sigur a fost buna cunoaștere a posibilităților jucătorilor și lucru aplicat la antrenamente. De sperat că nu a fost o întâmplare și că etapele care au mai rămas până la final de tur vor confirma victoria din meciul cu Oțelul Galați și maniera în care a fost obținută.

Cu cele trei puncte de vineri, CSM Focșani 2007 este pe locul al cincilea al clasamentului, la distanță rezonabilă față de formațiile de pe locurile 2-4, dar la mare distanță de prima clasată!

Rezultatele și marcatorii etapei


Aerostar Bacău – Ştiinţa Miroslava 2-1 (2-1). Au marcat Vraciu, minutul 4, Ilie, minutul 26, respectiv Unghianu, minutul 11.
CSM Focşani – SC Oţelul Galaţi 4-0 (2-0). Au marcat Manu, minutul 7, Jurj, minutele 24 și 60, Lupu, minutul 46.
FC Botoşani 2 – KSE Târgu Secuiesc 2-1 (1-1). Au marcat Piftor, minutul 32, Caia. minutul 90, respectiv Babei, minutul 22.
Ozana Târgu Neamţ – Sporting Lieşti 3-0 (1-0). Au marcat Rusu, minutul 38, Apostol, minutulm 62, Ignea, minutul 78.
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Bucovina Rădăuţi 1-0 (1=0). A marcat Jalbă, minutul 9.
CSM Paşcani – Şomuz Fălticeni 0-6 (0-3). Au marcat Negură, minutul 3, Mateiciuc, minutele 30 și 51, Afalna, minutul 35, Plăcintă, minutul 65, Julei, minutul 71.
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi – CSM Bacău 2-0 (1-0). Au marcat Vîrlan, minutul 23,Perju, minutul 89.
Foresta Suceava – Huşana Huşi 4-0 (1-0). Au marcat Cerlincă, minutul 24, Onofraş, minutul 73, Drugă, minutul 77, Grumezescu, minutul 81.

Clasament

1. Aerostar Bacău – 33 puncte; 2. Ceahlăul Piatra Neamț – 28 puncte; 3. Foresta Suceava – 26 puncte; 4. Bucovina Rădăuți – 25 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 21 puncte; 6. Oțelul Galați – 21 puncte; 7. Ozana Târgu Neamț – 20 puncte; 8. Știința Miroslava – 17 puncte; 9. FC Botoșani 2 -15 puncte; 10. Șomuz Fălticeni – 13 puncte; 11. Hușana Huși – 13 puncte; 12. Universitatea Dunărea de Jos Galați – 9 puncte; 13. CSM Bacău – 9 puncte; 14. Sporting Liești – 9 puncte; 15. KSE Târgu Secuiesc – 8 puncte; 16. CSM Pașcani – zero puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here