Fotbal: Mirel Rădoi – Finlanda nu este o contracandidată la calificare, dar poate încurca pe oricine

0
42

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că Finlanda nu este o contracandidată la calificarea la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2021, dar este o formaţie care poate încurca pe oricine din grupă.

„Eu şi staff-ul suntem pregătiţi, sperăm să fie şi jucătorii până la ora primului meci. Din punctul nostru de vedere, este o echipă foarte imprevizibilă cea a Finlandei, cu un joc destul de echilibrat pe faza de apărare şi de atac. În momentul ăsta ne concentrăm doar pe jocul cu Finlanda, pentru că, la orice pas greşit, cu un moral scăzut, întâlnim alte condiţii în Irlanda de Nord, un teren care îi ajută foarte mult pe irlandezi. Finlanda e o echipă foarte dificilă şi nu am vrea să cădem în capcana că am câştigat cele două meciuri, să nu uităm că a fost 0-0 la pauză. Finlanda nu este din punctul meu de vedere o contracandidată la calificare, dar este echipa care poate încurca pe oricine. Eu cred în continuare că România, Danemarca şi Ucraina se vor bate pentru primele două poziţii. Noi avem nevoie de disciplină tactică”, a declarat Rădoi în cantonamentul de la Buftea.

Schimbul de generaţii de la echipa naţională U-21 a României se află în plin proces, după ce o mare parte din jucători au depăşit limita de vârstă, Rădoi afirmând că încearcă să găsească metode prin care să alcătuiască o formaţie omogenă. Cele mai multe probleme, în opinia selecţionerului, sunt în compartimentul defensiv.

România va întâlni Finlanda pe 14 noiembrie, de la ora 20:00, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, iar pe 19 noiembrie va înfrunta Irlanda de Nord, pe stadionul ”The Showgrounds” din Ballymena (19:30, ora României).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here