Elevii Liceului de Artă vor realiza trofeul Festivalului „Florentin Delmar”

0
150

Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” a început, ieri, să distribuie invitațiile pentru Festivalul „Florentin Delmar” care va avea loc între 20 – 21 noiembrie la Focșani. Invitațiile pot fi procurate de la Agenția de Bilete a Ateneului. Conducerea Ateneului precizează că, întrucât Festivalul va fi televizat, accesul în sală va fi permis până la ora 18.45, în ambele seri de spectacol. O noutate a ediției din acest an este încredințarea realizării trofeului Festivalului de către elevii de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”. Trofeul va trebui să conțină câteva elemente obligatorii precum Monumentul Unirii sau imaginea compozitorului Florentin Delmar. Festivalul este organizat de Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, Primăria Focșani, Consiliul Local Focșani, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. Anul acesta vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, plus Trofeul „Florentin Delmar” și premiul special al juriului, pentru cea mai bună interpretare a uneia dintre melodiile compozitorului, al cărui nume îl poartă evenimentul. În acest caz, jurizarea se va face separat de interpretarea și prezentarea generală a concurenților.

Trofeul „Florentin Delmar” va avea o valoare de 10 mii lei, la fiecare secțiune se vor oferi premiul I – 5 mii lei, premiul II – 4 mii lei, premiul III – 3 mii lei, iar premiul special al juriului va avea o valoare de o mie de lei. „Trofeul va fi acordat unui singur participant. În cazul egalității de puncte, va avea câștig de cauză concurentul care a interpretat o piesă din repertoriul compozitorului Florentin Delmar”, a precizat directorul Ateneului Popular, Marilena Șerbănuț.

Jurizarea va fi realizată de un juriu de specialitate, compus din personalități ale vieții muzicale românești, condus de maestrul Horia Moculescu. Membrii juriului vor ține cont de calitățile vocale și interpretative ale participanților, de prezența scenică, succesul la public, dar și de costumație. Prezentarea va fi asigurată de focșăneanul Alexandru Munteanu. Premiile oferite de organizatori sunt mai mari decât cele acordate la edițiile anterioare, iar în serile cu recitaluri vor urca pe scenă focșănenii de la Provincialii și Marcel Pavel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here