GALERIE FOTO: Judo – Echipa Asociației de Judo Vrancea pe primul loc la Memorialul ”Aurel Cîmpeanu”!

0
217
  • Unul dintre polii de atracție ai concursului a fost participarea campionului olimpic de la Buenos Aires, din 2016, italianul Fabio Basile

  • Invitați ai competiției din acest an au fost Adrian Croitoru, Lucian Grigoropol, Viorel Burlan și Silviu Rențea, pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de la înființarea primului club vrâncean de judo

Memorialul ”Aurel Cîmpeanu” la judo, ajuns la a 17-a ediție, a adus în Sala Polivalentă sâmbătă, 9 noiembrie, sportivi de la 28 de cluburi din România, Repunlica Moldova și Italia. a fost un reușit festival de judo, organizat de CSM Focșani 2007 și Asociația Județeană de Judo Vrancea, în colaborare cu Asociația de Securitate și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani și CS Unirea Focșani.

Și în acest an, la buna desfășurare a competiției au contribuit, așa cum au anunțat organizatorii, ”sponsorii Pandora Prod, UMO Serv, Carrefour Focșani, Altdorf Tehnik, Crama Gîrboiu, Rotary Club Varana Focșani și ANA ARE MERE”. S-au întrecut pe saltelele de concurs judoka de la 28 de cluburi din România, Republica Moldova, Italia, la categoriile U 15 și U 18, fete și băieți.

Competiția a fost câștigată de echipa Asociației Județene de Judo Vrancea care și-a adjudecat 22 medalii – 8 de aur, 8 de argint, 4 de bronz. Pe locul al doilea s-a clasat CSM Craiova, cu 12 medalii – 4 de aur, 4 de argint, 4 de bronz iar pe poziția a treia, Rapid CSS 5 LPS București, cu 7 medalii – 4 de aur, două de argint, 1 de bronz.

Au fost dispute de mare spectacol și tehnicitate, foarte multe încheiate prin ippon-uri fulgerătoare, dar și altele terminate după prelungiri. Unul dintre polii de atracție ai Memorialului a fost participarea campionului olimpic de la Buenos Aires, din 2016, italianul Fabio Basile. Cu eleganța unui veritabil mare campion de judo, Fabio Basile a avut sesiuni de acordare de autografe ori de fotografii cu tinerii judoka, dar s-a și echipat și a luptat cu doritorii dintre câștigători ai categoriilor de greutate de dimineață, băieți și fete. Ultimul său adversar la demonstrația de judo a fost sensei Adrian Moldoveanu, antrenorul de la CS Unirea Focșani și vicecampionul național al veteranilor la 81 kg.

Invitați în acest an ai Memorialului ”Aurel Cîmpeanu” au fost multiplul medaliat mondial și european, focșăneanul Adrian Croitoru, fondatorul școlii vrîncene de judo, Lucian Grigoropol, sensei Viorel Burlan, o mare personalitate a artelor marțiale din România și Silviu Rențea, fost antrenor la Voința Focșani și CS Unirea Focșani, pentru a împlinirea a 50 de ani de la înființarea primului club vrâncean de judo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here