Focşănencei înşelate prin metoda “Ghiulul” i s-a făcut milă de escroci şi i-a iertat. Cei doi sunt liberi

0
1260

Tinerii din Ploieşti care la finele săptămânii trecute au înşelat o focşăneancă prin metoda “Ghiulul” au fost iertaţi. Potrivit unor surse oficiale, victima lor a fost cea căreia i s-a facut milă de ei, aşa că după expirarea reţinerii de 24 de ore, bărbaţii nu au mai fost duşi la instanţă pentru arestare, ci au plecat la casele lor întrucât împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Reamintim că vinerea trecută, în jurul orei 10.30, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi de o femeie de 54 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Fapta a fost săvârşită în timp ce victima se afla pe strada Cuza Vodă din Focşani. Practic, femeia a dat unor escroci suma de 200 lei şi a primit în shimb un ghiul de tinichea.

Imediat după ce au primit sesizarea poliţiştii au intrat în alertă şi în aproximativ 10 minute i-au identificat pe principalii suspecţi, respectiv doi bărbaţi de 25 şi 27 de ani, din Ploieşti. “Persoanele au fost conduse la sediul Poliției Mun. Focșani, în vederea audierii, asupra acestora fiind găsită suma de 200 de lei. Din cercetările efectuate a rezultat că cei doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, ambii din mun. Ploiești, s-ar fi deplasat pe raza mun. Focșani cu un autoturism cu numere străine de înmatriculare, ar fi abordat-o pe femeia în cauză, sub pretextul că au rămas fără combustibil și că sunt nevoiți să achiziționeze benzină, însă au la ei doar o sumă în euro. În momentul în care i-ar fi solicitat femeii să le schimbe suma de bani în lei, aceasta le-a dat 200 de lei din portofel, iar bărbații i-au dat la schimb un ghiul dintr-un material de culoare aurie, afirmând că este din aur. Cei doi au plecat apoi cu autoturismul în cauză, iar femeia, care și-a dat seama că bijuteria nu este din aur și că a fost victima unei înșelăciuni, a apelat Poliția la 112”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Iniţial bărbaţii nu ar fi recunoscut, deşi banii au fost găsiţi asupra lor, după care, în momentul în care au vazut că sunt probe împotriva lor şi că se emite şi ordonanţă de reţinere, au spus că vor să se împace cu victima, lucru care s-a şi întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here