Viorica Dăncilă: Iohannis și PNL au adus „un program de guvernare antiromânesc”

0
133

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a acuzat pe preşedintele Iohannis şi pe liberali că au reuşit să dea jos guvernul numai pentru a aduce în loc „îngrijorare, nesiguranţa zilei de mâine şi multe ameninţări”. „Au reuşit să dea jos guvernul. Ce au făcut pe urmă? Cu ce a venit candidatul Iohannis? A adus în rândul oamenilor îngrijorare, nesiguranţa zilei de mâine, multe ameninţări, un program de guvernare antiromânesc, un program de guvernare care condamnă din nou la sărăcie, un program de guvernare care se adresează doar lor, pentru că nu se pliază pe realitatea din România şi pe ceea ce vor oamenii”, a afirmat liderul PSD.

Dăncilă a afirmat că Iohannis este „un preşedinte avid de putere” şi că „dorinţa lui este să aibă cât mai multă putere”. „Decizia lui este să desfiinţeze Partidul Social Democrat, să distrugă acest partid. Oare ce preşedinte din vreun stat membru al Uniunii Europene ar avea această abordare extremistă? Eu cred că niciunul (…) Preşedintele a mers pe principiul dezbină şi condu şi a reuşit să dezbine. Dar cred cu tărie că nu-i cunoaşte pe români. Cred cu tărie că nu cunoaşte puterea acestui popor. Cred cu tărie că a semănat vânt şi va culege furtună”, a mai menţionat Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a mers joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde a vizitat centrul de imagistică, devenit funcţional la sfârşitul lunii octombrie, şi secţia de chirurgie, unde a stat de vorbă cu medicii. Viorica Dăncilă s-a deplasat în centrul municipiului, unde a stat de vorbă cu cetăţenii aflaţi în zonă.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri la Comana, la întâlnirea cu primarii din judeţul Giurgiu, că social-democraţii trebuie să acţioneze unitar pentru a putea readuce la guvernare PSD şi a continua dezvoltarea ţării. „Atitudinea guvernului PSD a fost una pro-oameni, pro-comunităţi locale. Este adevărat că s-au făcut şi greşeli, este adevărat că poate în anumite domenii aşteptările au fost mult mai mari, dar, de fiecare dată, ne-am aplecat către oameni şi dezvoltarea comunităţilor şi cred că acest lucru a fost apreciat şi aici, la Giurgiu şi în Ardeal, Moldova şi în Dobrogea. Să nu uităm că anul trecut am achitat toate facturile pe PNDL 1 şi PNDL 2. Dacă anul trecut am avut facturi de 4, 6 miliarde de lei, anul acesta, numai în primul semestru am avut 4, 6 miliarde de lei. Eu cred că trebuie să abordăm aceste alegeri ca o repetiţie pentru alegerile locale. Sunt în sală mulţi primari, primari destoinici, implicaţi, iar valul de încredere va fi demonstrat la alegerile locale de anul următor. (…) Să acţionăm în mod unitar pentru a putea readuce la guvernare PSD şi a continua dezvoltarea acestei ţări. Avem un preşedinte care nu este sensibil la problemele românilor, pe care nu-l interesează decât obţinerea puterii absolute şi în niciun caz ceea ce se întâmplă în această ţară’, a afirmat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here