Handbal, Liga Națională – Victoria din Cupă are nevoie de confirmare!

0
132

Handbaliștii Focșaniului se vor întâlni pentru a doua oară consecutiv cu publicul propriu după spectaculoasa victorie cu care s-au calificat în turul al doilea al Cupei României în dauna CSM Vaslui. Astăzi, 8 noiembrie, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă focșănenii vor avea în față o formație de cam același calibru ca și cel al vasluienilor, CSM Bacău. Am titrat că victoria de sâmbăta trecută are nevoie de confirmare pentru că, după un început de campionat încântător, în evoluția jucătorilor CSM 2007 a apărut o scădere a nivelului de joc exprimată prin două înfrângeri severe: prima, acasă cu Călărașiul, severă prin scor, a doua, la Reșița, severă pentru că a i-a fost administrată de ultima clasată!

În meciul cu CSM Vaslui, jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura au avut o prestație la nivelul lor de vârf, semn că au trecut peste necazurile anterioare. Ca buni profesioniști – și jucători valoroși ce alcătuiesc o echipă valoroasă, este de așteptat – de dorit chiar, ca în această seară, cu o sală plină susținându-i, să arate că sincopa din etapele a șaptea și a opta a fost conjuncturală și să câștige pentru a-și consolida locul de play-off pe care se află acum. Băcăuanii alcătuiesc la rândul lor o formație redutabilă, mult întărită înaintea actualului sezon de Liga Națională, și cu rezultate care o plasează pe un loc deasupra CSM 2007 în clasament, dar cu același număr de puncte, de victorii, jocuri egale, înfrângeri și aceeași diferență de golaveraj. Sunt date care arată un echilibru pregnant între cele două formații. În perioada de pregătire a campionatului, CSM Focșani 2007 și CSM Bacău s-au întâlnit în Cupa Municipiului Bacău, oaspeții terminând învingători cu 17-16. Iar în campionatul trecut, focșănenii au câștigat și pe teren propriu și în deplasate. Antecedentele sunt în favoarea gazdelor de astăzi, care pot câștiga dacă vor evolua el puțin așa cum au făcut-o în partida cu Vasluiul din Cupa României. La CSM 2007 nu vor putea evolua Marius Ragea și Robert Popa, în continuare în refacere, însă ceilalți jucători s-au antrenat normal în zilele anterioare. Și se va putea conta pe ei pentru meciul cu CSM Bacău. Inclusiv pe nou venitul inter dreapta, Boogdan Mănescu.

Întâlnirea dintre CSM Focșani 2007 și CSM Bacău va fi arbitrată de bucureștenii Teodor Șerbu și Adrian Vasilescu iar observarea va fi asigurată de Remus Cojocaru, din Brașov.

Tot astăzi de la ora 13:00, în sala Polivalentă, juniorii 1 ai CSS Focșani vor juca împotriva CSS Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here