Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Primăria Focșani reabilitează podul cunoscut sub numele de „Pasajul Odobești“

Primăria municipiului Focșani are în derulare proiectul privind „Reabilitare Pasaj pe str. Mărășești (DN2 DKM2+223) peste magistrala CF 500 Buzău-Mărășești în Municipiul Focșani“. Cunoscut sub numele de „Pasajul Odobești“, proiectul se află în faza de obținerea a avizelor și autorizațiilor, în acest moment proiectul putând fi consultat la Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 7 milioane de lei.

Podul a fost construit în anul 1976, are o lungime de 222.5 m, are 9 deschideri din care două peste magistrala de Cf 500 de 26.70 m, și 7 deschideri laterale. Lățimea podului este de 11.25 m din care lățimea carosabilului de 7.90 m (două benzi de circulație) și 2 trotuare cu lățimea de 1.5 m. Trotuarele sunt delimiate de carosabil cu borduri din beton, cu înălțimea de 10 cm deasupra nivelului carosabilului. Pe trotuare există parapeți pietonali metalici. Calea podului are îmbrăcămintea din beton asfaltic, la fel că și cea de pe trotuare.

Podul prezintă multiple degradări la nivelul infrastructurii și a suprastructurii, fiind necesare lucrări de reabilitare în vederea aducerii obiectivului analizat într-o stare optimă de exploatare. Durata de realizare a investiției este estimată la 19 luni calendaristicie, conform etapelor principale următoare: Realizarea procedurii de achiziție publică a serviciilor de proiectare: 2 luni; Realizarea procedurii de achiziție publică a lucrărilor: 3 luni; Realizarea execuției lucrărilor: 12 luni. Pentru reabilitarea pasajului superior peste CF, amplasat pe stradă Mărășești, pe DN2D km 2+223 sunt necesare următoarele operații: Realizarea unei semnalizări rutiere corespunzătoare semaforizate și devierea traficului rutier, alternativ, pe câte o bandă de circulație, cu restricții de viteză, conform normativelor tehnice în vigoare.

Se vor realiza reparații cu betoane/mortare speciale la elevațiile pilelor/culeelor și protecții anticorozive a betonului, în special la riglele pilelor care sunt puternic degradate. Se va realiza înlocuirea barelor de armătură corodate și injectarea cu rășini epoxidice a eventualelor fisuri și crăpături ale elevatiilor. Fisurile și crăpăturile se vor injecta după curățarea și suflarea cu aer comprimat. Aparatele de reazem se curăță și se vopsesc. Elevațiile pilelor care sunt puternic degradate se vor consolida prin cămășuire pe o grosime de 20 cm cu betoane speciale armate. Se vor realiza protecții anticorozive la elementelor din beton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?