Mulțumiri din partea Bibliotecii Județene, la încheierea Târgului de Carte

0
54

Biblioteca Judeţeană mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături cu prilejul Târgului de Carte de la Focşani, ediţia a XIV-a

Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea adresează mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea și derularea celei de-a XIV-a ediții a Târgului de carte de la Focșani, una dintre cele mai importante manifestări culturale din Vrancea, ediţie închinată Anului Cărții. Am fost încântați de răspunsul favorabil al tuturor editurilor invitate și personalităților care ne-au onorat cu prezența lor, la desfășurarea celei mai importante activități de acest fel, dintre Iași și București.

Proiectul Târgul de carte de la Focşani, desfăşurat în perioada 31 octombrie-3 noiembrie 2019 sub egida Consiliului Județean Vrancea, a fost posibil datorită sprijinului oferit de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, Casa de Cultură „Constantin C. Giurescu” Odobești, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Muzeul Vrancei, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, S.C. Transport Public Focșani şi, în egală măsură, publicul vrâncean participant, bibliotecari, profesori, elevi şi colaboratori ai bibliotecii.

Adresăm, de asemenea, mulţumiri speciale partenerilor media tradiţionali ai Bibliotecii noastre, precum și editurilor participante: Art, Litera, Humanitas, Niculescu, Tritonic, Arco Iris, Diana Press – Proema, Saeculum I.O., Salonul Literar, Terra, Cuvîntul şi Pavcon.

Am fost plăcut impresionați de prezența la deschiderea Târgului a tuturor reprezentanților unităților de cultură din Focșani și a unui public numeros și interesat de cultura de calitate și de ideea de solidaritate culturală prin carte și lectură. Manifestările culturale au beneficiat de promovare în timp real în mediul online și nu numai.

Mulţumim, de asemenea, scriitorilor care ne-au onorat cu prezenţa şi care şi-au lansat cărţile în cadrul Târgului de Carte de la Focşani, precum şi voluntarilor care au coordonat Atelierele pentru copii, şi îi aşteptăm întotdeauna să fie alături de Bibliotecă şi de cititorii săi.

Un număr de 4.300 de participanţi şi vizitatori ne-au onorat cu prezenţa la Târgul de carte, au fost prezente cu stand de carte 12 edituri, care au pus la dispoziţia publicului 6.500 de titluri. Vrâncenii au cumpărat peste 3.000 de cărţi, dovedind, încă o dată, gustul pentru cultură, spirit şi frumos.

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea mulţumeşte grădiniţelor, şcolilor, liceelor, colegiilor, educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor care ne-au fost parteneri în cadrul manifestărilor Târgului de Carte de la Focşani, Ediţia a XIV-a, 2019, şi publicului larg care ne-a onorat cu prezenţa sa.

Relaţii Publice,

Adrian Ţiglea

Comunicat de presă, 6 noiembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here